Vårbyrättegången: Artistens föräldrar har vittnat


“Han har mått dåligt. Väldigt dåligt.”

 

 

Förra veckan fortsatte den omfattande rättegången mot delar av det kriminella Vårbynätverket och delen som rör kidnappningen av en känd svensk rappare. Målsäganden, som skulle deltagit i rättegången via videolänk, dök dock inte upp utan åklagaren framställde istället sina bevis som bland annat innefattade texter från rapparens låtar. Under torsdagen förhördes Yasin och en annan känd rappare.

 

I förmiddags förhördes den kidnappade artistens föräldrar i tingsrätten, där hans mamma bland annat berättade om kvällen då kidnappningen skedde.

 

– Den här kvällen kom han hem och det var något konstigt. Sen var han borta i några dagar. Jag ringde och undrade varför han var borta. Jag frågade om klockan och smyckena som jag skulle försäkra och lägga i en bankbox. Han hade inte dem och jag började fråga och undra vad som hade hänt. Han hade rispor i ansiktet och jag blev jätteorolig. Det var något som inte stämde och som var jättekonstigt, säger hon enligt Expressen och fortsätter:

 

– Han sa att han blivit rånad på klocka och smycken. Jag tror att jag inte fick så mycket mer information om det. Då anmälde jag det ganska snabbt. Han ville inte anmäla men jag sa att jag skulle anmäla. Det vore konstigt att inte anmäla ett rån – det var självklart för mig att göra.

 

Det som framgår sedan är att hon ska ha blivit ombedd av sin son att inte vara i Vårby, varpå hon började misstänka att de som genomfört rånet och kidnappningen var därifrån. Hon blev också ombedd att flytta.

 

– Till slut sa han till mig: Du förstår inte, du måste flytta därifrån. Förmodligen skulle jag få se bilder som läggs ut på honom. Han pratade om vad det skulle vara för bilder. Jag blev…herregud. Han förberedde mig på att det hade hänt saker, att jag skulle få se bilder, och att det var några som ville ha väldigt mycket pengar, citerar Expressen.

 

Hon berättar att det var när hon ombads flytta som hon också förstod att han krävts på ett miljonbelopp. Hon såg att han hade rispor på kroppen när han kom hem, men han själv berättade inte mycket och gjorde bara ett kort besök hemma där han hämtade sin hund och frågade om ett certifikat för klockan. Nästa gång de ses berättar han mer:

 

– Han säger att han har blivit rånad. Han säger att han inte vet vilka det är, han vet ingenting. Han säger att han måste åka iväg. Efter det åker vi hem och då är vi tillsammans hela familjen och han fortsätter säga att han behöver åka iväg och att jag ska flytta. Det är då jag till slut får reda på att det har hänt något som är allvarligare, citerar Expressen.

 

– Han säger till mig att “du fattar inte vad som har hänt”. Han säger något om att det är farligt och kommer att hända saker. Att jag måste vara beredd eftersom det kommer att komma ut bilder. Han berättar vad det är för bilder så jag ska vara förberedd för det.

 

Hon säger att han berättar vad det var för bilder men att hon inte minns vad han sa.

 

Förhöret fortsätter sedan med pappan som är fåordig. Enligt Expressen finns en sms-konversation mellan artistens föräldrar där pappan skrivit “men tänk om det var Vårby som var i Örebro och fortsatte utpressningen”. Under förhöret påstår han att han inte känner igen det och att han vet något om någon utpressning. Han berättar dock att hans son “mått dåligt. Väldigt dåligt. Svårt att sova.”

 

 

Foto: Pexels

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL