61efdb68afd9906be20eda42
Uppgifter: Corona-tester och vaccin blir krav vid konserter 

 

Ingenting är som bekant normalt detta år. Nu rapporterar Billboard att giganten Ticketmaster överväger att ställa krav på coronatestresultat och vaccinationsstatus för att konsertbesökare ska få närvara vid spelningar framöver.

 

Planen ska fortfarande vara under bearbetning, men biljettjänsten sägs samarbeta med företag som erbjuder hälsoinformation som tredje part. Detta för att bekräfta att konsertbesökare testat negativt för coronaviruset inom 24 till 72 timmar före en konsert. Det kommer också finnas möjlighet att bevisa att man är frisk eller har vaccinerat sig genom mobiltelefonen.

 

Ticketmaster utlovar att inga hälsouppgifter kommer att lagras, utan istället företagen som tredje part få en bekräftelse på att en person är frisk och sedan vidarebefordra detta till Ticketmaster. Alla som inte är bekräftat friska eller vaccinerade kommer således att nekas tillträde till konserten i fråga.

 

Trots att det låter komplicerat menar Ticketmasters ordförande mark Yovich att han är övertygad om att systemet kommer att kunna tillämpas på ett smidigt sätt.

 

“We’re already seeing many third-party health care providers prepare to handle the vetting — whether that is getting a vaccine, taking a test or other methods of review and approval — which could then be linked via a digital ticket so everyone entering the event is verified”, säger han till Billboard.

 

Vissa menar dock att denna strategi är galen, då unga personer (som utgör majoriteten av konserbesökare) inte är en riskgrupp och att ett eventuellt vaccin är till för de personer som befinner sig i dessa grupper.

 

 

 

 

Nyheten kommer efter att läkemedelsbolaget Pfizer förkunnat att fas 3 av deras nya vaccin visat sig vara 90% effektivt. Pfizer och bioteknikföretaget BioNTec säger att de är redo att producera mer än 50 miljoner doser för global distribution till årets slut och ytterligare 1,3 miljarder doser under nästa år.

 

 

Foto: Josh Sorenson/Pexels

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL