5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
mic-turntable-ls
Sverigedemokraterna vill strypa skattemedel till svensk hiphop


”Flera av de stora hiphopbanden i Sverige sjunger texter som uppmanar till bilbränning och stenkastning”…

 

 

En av Sverigedemokraternas representanter vill se till att hiphop inte får ta del av skattemedel – det förslaget kommer från en lokal SD-politiker som menar att kommuner ska sluta sponsra “dåliga förebilder” och “destruktiva kulturyttringar”, uppger ETC. Utspelet kommer i samband med att man i helgen har kommun- och landstingskonferens i Västerås.

 

 

Bakgrunden till förslaget är enligt Jonas Sjögren, SD-politiker i Örebro, att destruktiv förortskultur hetsar ungdomar i utanförskapsområden att attackera det svenska samhället. Sjögren skriver:

 

”Flera av de stora hiphopbanden i Sverige sjunger texter som uppmanar till bilbränning och stenkastning samtidigt som de romantiserar våld och droganvändning. Dessa utgör mycket dåliga förebilder för ungdomar i dessa områden.”

 

 

Vill man nyansera sin bild mer än Sverigedemokraterna och deras anhängare gör kan man med fördel lyssna på Ison & Fille i låten “Någon annans fel”. Där uttrycks en bild som både är ett svar och en kontrast till det som politiker som Jonas Sjögren påstår och upplever.

 

 

 

/Malkolm Landréus

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL