5f2d30fa05d9010e180815f2
Record Union vill förebygga psykisk ohälsa bland artister med projektdonation


Tar ställning efter oroväckande rapport.

 

 

Som vi tidigare rapporterat lider något fler än sju av tio independentartister av psykisk ohälsa, närmare bestämt 73 procent. Detta visar en undersökning som gjorts av Record Union.

 

Välmåendet måste förbättras inom musikbranschen och att undersökningen visar att något måste förändras, menar Johan Svanberg, VD på Record Union. För att bidra till förändring och ett bättre klimat donerar därför nu Record Union $30 000 till projekt med syfte att förebygga och behandla psykisk ohälsa bland artister. Entreprenörer får skicka in sina bidrag på en tillfällig webbsida och därefter bestämmer artister och en expertpanel vilka projekt som får dela på pengarna.

 

 

Mellan den 7:e maj och den 2:a juni kommer initiativtagare att kunna skicka in sina projekt på the73percent.com. Kriterierna projekten är att de har en tydlig koppling till mental hälsa i relation till musikindustrin. Artister och andra intresserade har sedan mellan den 3:e och 16:e juni möjlighet att rösta på de projekt de tycker är bäst.

 

 

Efter det kommer de tio projekt som fått flest röster gå vidare till en “finalrunda” där de får kommer bedömas av en expertpanel som också kommer att ta beslut om vilka projekt som får dela på pengarna. Vilka projekt som vunnit kommer att presenteras senast i början av juli.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL