För två år sedan togs beslutet att flera fastigheter i södra delen av Snösätra industriområde ska rivas samt att marken ska saneras. Trots uppropp och kritik påbörjas nu rivningen av området på måndag nästa vecka. Något som kommer påverka den årliga festivalen Spring Beast Festival samt verksamheterna i området.

– Det är mycket som kommer att hända som vi inte vet hur det kommer påverka oss som förening och våra verksamheter som vi har här. Väggmetrarna vi har haft har gjort det här till en av de största festivalerna i Europa. Nu tar man bort hälften och då blir vi i storlek som en vanlig festival, säger Junior Lindgren från Kulturkvarter Snösätra till tidningen Mitti.

Ett av problemen är att de största byggnaderna med de största väggarna, som i åratal lockat hit graffitiartister och besökare från hela världen, nu tas bort.

– Vi har jobbat stenhårt med att få hit kulturpersoner från hela världen. Vissa av de största väggarna försvinner nu, då blir det också att platsen för att göra de stora verken som stora artister kräver, den finns ju inte. De vill inte komma och måla två meter högt, de vill ha en hel husvägg. Det finns inget sånt här någon annanstans, folk väljer att komma till Stockholm för att se det här, fortsätter han.

När rivningsarbetet är klart kommer marken att saneras, med preliminär start 2021. Under tiden ska den norra delen av Snösätra hållas öppen.

65546e0a53c940223e0b0eb4