5f2d30fa05d9010e180815f2
Känd rappare misstänkt och häktad för mord på nyårsafton


Nya uppgifter har rapporterats.

 

 

Det var natten till nyårsafton som en 20-åring man sköts till döds i Rinkeby och kort efter rapporterade Aftonbladet om att fem män anhållits, varav en var en känd rappare. Några dagar senare valde Expressen att gå ut med att rapparen var Yasin och kopplade mordet till gängrivaliteten mellan Shottaz och Dödspatrullen, där rapparen sägs tillhöra den förstnämndas inre kärna.

 

Men nu kommer också nya uppgifter om att ett nytt gäng ska ha varit inblandat, samtidigt som Yasin nekar till brott och menar att han satt i samma bil som offret, enligt Aftonbladet. Tidningen skriver att polisen just nu jobbar med en rad teorier och att samtliga innefattar ett nybildat gäng som fått större inflytande i Rinkeby i samband med att flera medlemmar i Shottaz fängslats. En hypotes ska vara att 20-åringen mördades på grund av att personer från Shottaz och det nya gänget gått samman.

 

“Utredningen pågår och är i ett extra känsligt läge där vi kommer att genomföra massvis med utredningsåtgärder”, säger Rebecka Sallrot, polisens utredningsledare, till Aftonbladet.

 

Tre personer inklusive Yasin sitter just nu häktade misstänkta för mordet, trots att rapparen hävdat att han själv varit i fara då han satt i samma bil. Det har tidigare skrivits om att den mördade mannen var en vän till Yasin som också begick vapenbrott 2018, ett brott som Yasin avtjänade 2 år och 3 månader för. Han släpptes så sent som i november och hann mellan då och julafton släppa första delen av sitt kommande album, i form av EP:n “Handen under Mona Lisas kjol (PT:1)”. Samtliga låtar hamnade topp 10 på Spotify-listan “Sweden Top 50”.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL