5f86cde6439fe73b7352d202
Yasin frisläppt från häktet – trots fortsatt mordmisstanke


Har redan synts i studion med Dree Low, Aden och Asme.

 

 

Rinkebyrapparen Yasin har sedan januari suttit häktad misstänkt för det mord som skedde under natten till nyårsafton. Offret sköts i en bil i Rinkeby och avled senare av sina skador. Sju personer greps varav tre häktades. En av dem var rapparen som kort innan släppt sin senaste EP “Handen under Mona Lisas kjol (PT:1)”.

 

Men, under fredagseftermiddagen släpptes Yasin från häktet, trots att mordmisstankarna kvarstår.

 

– Samtliga är fortsatt misstänkta för brott, utredningen fortsätter, säger kammaråklagare Alexandra Bittner till Dagens Nyheter.

 

Yasin har hela tiden nekat till brottet och istället hävdat att offret var en nära vän. Rapparen har tillsammans med sin advokat Frida Wallin flera gånger överklagat tingsrättens häktningsbeslut och bland annat hävdat att åklagaren inte presenterat något tänkbart motiv.

 

”Mordoffret var en mycket nära vän till Yasin Mahamoud och varför han skulle ha tagit sin vän av daga har inte på något sätt redogjorts för från åklagarhåll”, har bland annat gått att läsa i överklagan.

 

Teorin är dock att mordet var en intern uppgörelse inom gänget Shottaz, som Yasin påstås vara en framträdande figur inom. Sedan fredagens frigivning har rapparen själv postat en bild på sitt Instagram-konto och setts i studion tillsammans med duon Aden x Asme och Dree Low. Förhoppningsvis kan detta leda till att vi får den andra delen av albumet “Handen under Mona Lisas kjol” inom kort.

 

 

 

 


Visa det här inlägget på Instagram

Fuck a beat i was tryna beat a case 🖕🏾

Ett inlägg delat av MadeNiggaMusic🎶 (@yasinthedon)

 

 

Foto: Instagram

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL