6284dbc5b422e7360a0da4a2
Lyssna på P3 Soul-intervju med fängslade Yasin Byn


“Dom kallar mig monster”.

 

 

Rinkeby-rapparen Yasin Byn, eller Yasin The Don som han den senaste tiden kallat sig, har sedan flera år tillbaka varit en nästan mytomspunnen och framgångsrik artist med miljontals streams. Idag är han 21 år och avtjänar ett fängelsestraff för grovt vapenbrott. Redan innan var rapparen medieskygg och har knappt gjort någon intervju förrän nu. Mats Nileskär har besökt Yasin i fängelset i ett nytt avsnitt av P3 Soul, där han bland annat berättar om hur han börjat reflektera mer över sina texter.

 

“Min fantasi hade bleknat, jag visste inte vad jag skulle skriva om. Jag såg bara väggar. Tillslut utvecklas jag. Jag går in mer detaljerat, jag skriver en text och går tillbaka till den fem gånger om dagen. Jag går tillbaka och tänker ‘vänta, varför ska jag säga så? Det kan påverka nån på det sättet. Jag säger hellre så.’ För nu ser jag. Jag vill inte att nån annan ska gå igenom det jag går igenom”, säger han i intervjun.

 

Yasin släppte sin senaste singel “Kevin Gates” från fängelset i fjol, men gästar också Dree Lows nya album “No hasta manana 2” på låten “Fram. Lyssna på avsnittet nedan!

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL