Beefen mellan Ken Ring och Petter är en av de mest långtgående i sitt slag inom svensk hiphop. Även om den inte varit “aktiv” och mängder av disslåtar skrivits, har osämjan varit välkänd och vid ett par tillfällen bubblat upp till ytan. Nu är det dags att vända blad, efter att Ken Ring valt att offentligt be om ursäkt och hylla sin gamla vän.

Det var under helgen som Ken gick ut på Instagram med en bild på Petter och en lång text om deras turbulenta relation, som bland annat innehållit allvarliga hot och sura anklagelser.

“Känner att jag måste skriva detta. Måste be om ursäkt till en gammal vän, sorry broder. Jag var en annan människa innan och såg inte helheten i livet. Va så arg, och ja. Man kan göra fel i livet, det har jag gjort tusentals ggr. Men man måste också kunna släppa hat och gå vidare. För jag ser vad du gör/gjort och kommer göra för vår kultur. Du har min fulla respekt och du kommer för alltid vara en av dom som startade, jobbade och gav ditt liv till hip hop”, inleder Ken inlägget.

Han pekar sedan på likheterna rapparna emellan och ber om ursäkt för sin del i deras mångåriga bråk. Ett bråk som bland annat härstammar från en rad spelningar som de båda rapparna skulle göra, varpå Ken hotade Petter till livet. Han bojkottade sedan Petters 10-årsjubileum 2008.

“Du vände din djävul i livet till din räddare i livet. Din dyslexi gjorde att du fick ett liv, du tog motgången och gjorde det till framgång. Precis som mig och dom flesta i detta. Ja broder, jag ser dig. Styrkan kommer alltid fram och den du är speglas i det du gör. Så respekt till dig, kärlek till dina barn och från botten av mitt hjärta. Jag vill öppet be dig om ursäkt för det jag gjorde med våran vänskap, relation och vårat budskap. Jag säger inte du hade rätt/fel eller att jag hade rätt/fel. Det kan vi prata om ensamma, Utan jag säger bara. Broder fan va fett det blev och va tungt du gjorde det.”

Inlägget har mötts av överväldigande positiva reaktioner från fans som förstås hoppas på ett samarbete framöver. Petter kommenterade även inlägget och verkade godta ursäkten. Se inlägget nedan!

Foto: Pressbild/Adrian Wretljung