62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Galleri Snösätra stängs ner – blir förvaringsplats åt Stockholm Stad


Utomhusväggarna blir kvar och Spring Beast blir en löpande festival under sommaren.

 

 

Under förra sommaren och hösten kämpade Kulturföreningen Snösätra för att stoppa rivningen av delar av Snösätra industriområde, efter beslut av Stockholm stads politiker. Trots högljudda och ihärdiga protester gick staden vidare med sina planer på att omvandla delar av området till parkmiljö.

 

För att främja kreativiteten slog föreningen istället upp portarna för ett galleri som invigdes den 18:e december, med en samlingsutställning med flera Sveriges främsta gatukonstnärer. Nu meddelar man att även detta initiativ tvingas lägga ner, då Stockholm Stads detaljplan innefattar att området ska användas som upplag (en förvaringsplats av exempelvis material, varor eller andra föremål).

 

Via sociala medier skriver man att galleriet flyttas till deras hemsida medan de inväntar besked från Stockholm Stad. Samtidigt förtydligas det i kommentarsfältet att detta gäller endast lokalen för galleriet, och inte utomhusväggarna.

 

 

I slutet av maj meddelade även initiativtagarna bakom graffitifestivalen Spring Beast att arrangemanget får en annan form under sommaren 2021. Med anledning av restriktioner och det rådande läget arrangeras Spring Beast som en löpande festival från maj till september och skriver:

 

“Varje vecka under sommaren kommer det målas nya verk i Europas färggladaste gränd, av Sveriges främsta artister inom den nya offentliga konsten. Festivalen arrangeras på detta sätt för att anpassas till den rådande situationen med covid-19. Under sommaren kommer besökare kunna anmäla sig till workshops och guidade turer. Utöver detta så kommer det finnas foodtrucks och kaffeservering.”

 

 

 

 

Foto: Snösätra / Vickan Art / Hop Louie

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL