Rapparen Frej Larsson blev i februari häktad för att han påståtts yttrat hot mot polisen Annika Ljung, genom både låttext och ett inlägg på Instagram. Han satt frihetsberövad, med fulla restriktioner, i tre dagar för att sedan sättas på fri fot för inväntan på rättegång. Han har nu mottagit en stämningsansökan i ärendet och ska den 10:e oktober infinna sig på rättegång.

Frej Larsson själv svarar på Instagram där han bland annat skriver:

“En ansökan om stämning har inkommit här. Vi tar emot varje ansökan med största entusiasm och har bestämt oss. Ansökan om stämning den 10 oktober bifalles.”

Visa det här inlägget på Instagram

Stämningsansökan. ??? En ansökan om stämning har inkommit här Vi tar emot varje ansökan med största entusiasm och har bestämt oss Ansökan om stämning den 10 oktober bifalles. Vi har fått tag på ett mysigt litet nedlagt slakteri inte så långt från huvudkontoret Vi har prata med några av kungarna inom stämning för att få till den absolut trevligaste kvällen. Eftersom det i ansökan inte stod vilken stämning så har vi tagit friheten att bestämma temat. Så välkomna på Undervattens Filé Klimax på styckmästaregatan den 10 oktober för en stämning ni aldrig kommer glömma. En sån här chans får man bara en gång i livet. #dunderklassen #dunderklassenåker link i bio

Ett inlägg delat av Frej Larsson (@frejlarsson)

Nyligen skrev vi om den 23-åriga spanska rapparen Valtonyc som dömts till tre och ett halvt år i fängelse för liknande anklagelser, då han enligt domstolen gjort låtar som glorifierat terrorism, grovt förtalat kungahuset och våldshotat en politiker. I Spanien har man fängslat 14 rappare för saker de sagt i sina låttexter, vilket Amnesty International i en ny rapport kommenterar med orden: ”Det är en del i ett sedan lång tid pågående angrepp på yttrandefriheten i landet”. Detta enligt en artikel som publicerats i SVT den 13:e mars 2018.