5e78b0917f33f434794a1c02
multicultural-s
“Från Colombia till Sverige” – del två av hiphopduons kulturprojekt för ungdomar


 

 

I samarbete med Multicultural Sverige besökte Mindfellaz hiphopskolan Elemento Illegal i Medellin, för att spela in musik tillsammans med ungdomarna i december 2015. Resultatet blev låten “Multicultural” med tillhörande musikvideo och dokumentär. Nu ska man bygga vidare på detta kulturutbyte med ett nytt kapitel där ytterligare en låt med video ska produceras, denna gång i Sverige.

 

 

Syftet med projektet är att främja samarbete och kulturutbyte mellan människor från Sverige och människor från utsatta områden, med hög fattigdom och kriminalitet, i El Faro, Medellin. Multicultural vill öppna upp för dialog och samarbete som mynnar ut i att människor från dessa områden får bättre utbildning och möjligheter, för att på så vis lyfta sig själv ur kriminalitet och fattigdom.

 

 

Elemento Illegal kommer besöka Kalmar mellan den 22-26 oktober där låt och musikvideo kommer spelas in samt hållas en föreläsning vid Linneuniversitet och Växjö den 26-31 oktober, där ytterligare två föreläsningar hålls tillsammans med en konsert på campus. Besöket kommer precis som förra gången dokumenteras i bild och film och sammanställas i en kort dokumentär om vistelsen.

 

 

 

 

För mer information besök Multiculturals hemsida eller Facebook-sida här:

 

http://multicultural.nu

 

https://www.facebook.com/multiculturalsverige

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL