62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Efter kritiken: Spotify gör uttalande med anledning av kriget i Ukraina


“Vi är djupt chockade och förtvivlade…”

 

 

Så sent som igår, onsdag, kom uppgifter från nyhetssajten Breakit att Spotify öppnat upp ett kontor i Moskva, samtidigt som man rekryterade en chefposition för “representationskontoret”. Spotify tillbakavisade sedan uppgifterna i ett mail till Kingsize där man skrev att kontoret öppnade redan 2020 och att det inte pågick någon rekrytering. Jobbannonsen hade också plockats bort.

 

Nu gör Spotify ett längre uttalande med anledning av kriget i Ukraina.

 

“Vi är djupt chockade och förtvivlade över den oprovocerade attacken mot Ukraina. Vår viktigaste prioritet under den senaste veckan har varit våra anställdas säkerhet och att säkerställa att Spotify fortsätter att fungera som en viktig källa för globala och regionala nyheter i en tid då tillgång till information är viktigare än någonsin”, inleder man innan man kommenterar det ryska kontoret specifikt:

 

“Till följd av krisen har vi vidtagit flera åtgärder. Vi har stängt vårt kontor i Ryssland på obestämd tid, och vi ger individuellt stöd till vår personal i regionen och till alla ukrainska medarbetare världen över.”

 

Man fortsätter med att beskriva en rad åtgärder som företaget gjort till följd av Rysslands invasion. Utöver att granska “tusentals” podcastavsnitt har man också “begränsat möjligheten att hitta till podcasts som ägs och drivs av medier knutna till den ryska staten.”

 

Exakt vad “begränsa” innebär är oklart, men hela uttalandet går att läsa nedan.

 

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Spotify Sverige (@spotifysweden)

 

 

Foto: Spotify

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL