Dree Low vägrade dela scen med polisen under Järvaveckan


Släpper även ny singel idag.

 

 

Som bekant är evenemanget Järvaveckan i full gång ute i Spånga, där medborgare, artister och politiker möts för dialoger och samtal. Under söndagskvällen var det tänkt att rapparen Dree Low skulle medverka i ett samtal om populärkultur i förorten tillsammans med riksdagsledamoten Lawen Redar (S) och MUF:s ordförande Benjamin Dousa – tillsammans med poliserna Hanif Azizi och Rissa Saidou. Men, samtalet avbröts efter att Dree Low vägrat dela scen med polismännen.

 

På Twitter skrev Azizi:

 

 

Beslutet kritiseras av många och arrangörerna av Järvaveckan gjorde ett uttalande där de förtydligade att de inte stöttade bedömningen som gjordes. Grundaren Ahmed Abdirahman säger även till Expressen:

 

– Järvaveckan skulle inte kunna genomföras utan ett mycket gott samarbete med polisen. Det första jag gjorde när jag fick höra om detta var att prata med Hanif och förtydliga vår ståndpunkt. Vi är överens om att detta var ett felaktigt beslut av samtalsarrangören och att det inte representerar vad Järvaveckan ska vara.

 

Även artistbolaget Tukio, som arrangerat samtalet, uttalar sig även dom till Expressen.

 

”I panelsamtal är det viktigt (särskilt med icke-vana debattörer) att man känner till panelsamtalets samtliga premisser. Då ingen panelmedlem kände till om deras medverkan valde TUKIO att fråga Rissa fem minuter innan panelen skulle börja om deras deltagande kan strykas och göras i den ursprungliga versionen, då TUKIO inte informerat till de andra deltagarna, något som var OK och förståeligt från Rissas sida.”

 

Många har dock också försvarat Dree Lows beslut, bland annat aktivisten och debattören Nabila Abdul Fattah.

 

 

Dree Low är idag också aktuell med nya singeln “På oss”, producerad av A.U. Lyssna nedan!

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL