I januari 2022 meddelade Dree Low chockartat att han skulle ner lägga sin karriär och ta bort all sin musik från Spotify och YouTube. Så blev också fallet, varpå den framgångsrika och prisade rapparen försvann från rampljuset. Nu verkar han sakta men säkert vara på väg tillbaka.

I förra veckan återvände Dree Low till Instagram där han meddelade sina fans att han varit borta för att jobba på sig själv och nu ville verka för att hjälpa andra. I dagarna dök en bild upp på Dree Low tillsammans med rapkollegorna 1.Cuz och Macky i Mecka, medan en insamling till Palestina anordnat via nystartade Dree Low Foundation. På bara 72 timmar hade insamling nått över en halv miljon kronor.

Nu har Dree Lows musik även gjort återkomst. Åtminstone albumen “Flawless”, “Flawless 2” och “Priceless” finns nu på Spotify under artistnamnet Andrey Low. Det är oklart om Dree Low själv laddat upp musiken, då han inte postat något om det på sociala medier. Omslagen har också bytts ut mot otydliga selfies, som inte ens behöver vara Dree Low själv.

Kingsize söker Dree Low och tidigare skivbolaget Universal Music Sweden.

Uppdatering:

Enligt en skivbolagskälla så är detta med stor säkerhet en så kallad “piratuppladdning” till Spotify:

“…det är 100% pirat. ”PRICELESS” skivan är en blandning av låtarna från ”Tunnelseende” EPn och andra låtar…om man kikar på omslag och tracklist så ser man att det inte stämmer.”

Kingsize söker Spotify Sweden för en kommentar.

**

På onsdagskvällen bekräftar Spotify att plattformen tagit bort den uppladdade musiken. Läs mer här!

Foto: Universal/Victoria Zahmatkesh