Spelrecension – “NBA 2K15”


 

 

I skrivande stund är det bara timmar kvar till cirkusen startar, världens i särklass största och viktigaste basketliga NBA. Det kommer att behövas 180 dagar och 2640 matcher för att göra upp om vilka 16 lag i Nordamerika som går vidare till slutspel framåt försommaren. Säsongsstart innebär också att en ny version av den alltid lika populära spelserien NBA2K släpps till allas våra favorit konsoler.

 

I och med att den nya generationens konsoler gjorde premiär i samband med förra årets spel, så var det grafiska steget då självklart längre än NBA 2K15 jämte förra årets. Det betyder dock inte att de grafiska uppdateringarna uteblivit. Allt set bättre ut, från spelarnas rörelser och till ansiktsuttryck och publikens animationer. Faktum är att NBA 2K15 med sin 60 i sekunden bilduppdatering är ett av de absolut snyggaste spelen till Playstation 4, alla kategorier.  Spelmekaniken innehåller små förändringar i år såsom en ny skottmätare som fungerar utmärkt, val av triangelanfall med mera. Årets spel känns också snabbare och fokuserar mer på offensiven än defensiven.

 

Men det är inte bara på planen som det har hänt saker jämfört med förra året. Som i alla tv-sända sporter i USA har inramningen av sändningen alltid vart viktig och inga spel har efterliknat detta bättre än NBA 2K. I år har man signat de väldigt populära tv-personligheterna Ernie Johnson och Shaquille O’Neal från det populära Inside NBA som sänds på TNT. Paret fungerar perfekt som underhållning innan och mellan kvartarna du spelar. Som föregående år är forne Bulls-spelaren Steve Kerr en av kommentatorerna när du spelar, vilket blir en aning komiskt eftersom han från och med denna säsong är coach för Golden State Warriors, vilket betyder att han kommenterar sig själv i vissa matcher. En mer komisk än störande miss.

 

Vill du spela off-line finns två utmärkta lägen det första My GM är ett klassiskt säsongsläge där du styr ditt NBA-lag både på och vid sidan av plan. Det andra är läget My Player där du börjar som en okänd amatör och klättrar uppåt i karriären. Ett roligt nytt inslag är att du kan nu scanna in ditt eget ansikte så att din spelare ser ut som dig själv.  Det läget som är NBA 2K15 enda svaga punkt är online läget franchise mode där det fattas många funktioner såsom free agancy-funktioner. Detta drar ner slutbetyget en bit.

 

sportspel. Grafiskt sett är det ett av de få spelen som verkligen känns next gen och inramningen är perfekt. Känslan av riktig basket är så nära något spel någonsin kommit och det är i konkurrens med NBA live 15, det absolut bästa basketspelet på marknaden. Gillar du basket är detta ett självklart köp! Jag kommer garanterat spela detta säsong efter säsong med mitt Knicks, tills nästa års upplaga släpps! I LOVE THIS GAME!

 

 

//Magnus Larsson

 

 

betyg_4PressPublicerat:
RedaktionenNULL