Vi åkte ner till soliga Madrid för en presentation av NBA2K15.

NBA2K15 kommer att finnas i butik från och med 7:e oktober.

Inför fullsatt journalistpublik presenterade Rob Jones, senior producent på 2KSports kommande superspelet NBA2K15 som det absolut bästa de hittills har gjort. På scen fanns också amerikanska landslagsspelarna tillika NBA-stjärnorna James Harden och Anthony Davis. Vi fick se en het live-match spelas av dessa två som självklart valde att vara sig själva i spelet.

Detta är ett lättförståeligt spel med enkla, snygga menyer som man lätt navigerar sig igenom och till skillnad från alla andra versioner av NBA2K är detta så nära verklighet man kan komma. Rob Jones berättar att man spenderat flera hundra tals timmar på att få ett så äkta flyt i spelet som möjligt. Han berättar vidare att man nu bland annat har undersökt i vilken utsträckning de olika spelarna i olika positioner har risk att skada sig och i vilka muskler/kroppsdelar dessa skador uppstår. En annan nyhet för 2K15 är att det nu finns möjlighet att lira med hela 25 stycken Euroleague lag vs andra lag och inbördes, t.ex. Galatasaray mot LA Lakers eller FC Barcelona vs Panathinaikos.

Soundtracket beskrivs som olikt allt annat de tidigare har gjort, då det har skapats av Pharell. Pharell har valt 27 låtar med bland annat Lorde, Clipse, Lauryn Hill, Public Enemy och Busta Ryhmes. Soundracket ligger nu uppe på Spotify för den nyfikne.

NBA-Madrid

Text & Foto: Leyla Aksoy