Att nämna vilka svenska hiphop-giganter norska producentlegendaren Tommy Tee inte har jobbat med vore lika talande för hans lysande karriär som tvärtom: samarbeten med Petter och Ken Ring, Ayo och Timbuktu, Mange Schmidt och Thomas Rusiak, visar inte bara upp hans stilistiska bredd men också långvarighet i en genre som värderar ungdomen högst. ”På Tur I Stockholm” bygger vidare på denna historia, ett nytt album där han producerat låtar med sina favoritartister från Sverige, som utvecklar hans mer hiphop-klassiskt rotade produktioner med nya ljud och verser som fångar vad den svenska huvudstaden är och betyder för några av dess bästa berättare.

Bästa låt, produktion, gästinhopp: ”Abi Kör En Till” med en typiskt lekfull, bastant, kraftfull, inspirerad Abidaz, över en episodisk produktion som går från minimalistisk till filmisk på tre minuter.
Bästa rader: ”När högern kommer gör rakt med den vänstra, politik molitik: mannen, vi kämpar. Står där och trycker tillsammans i Centan men när automaterna går av du blir ensam” sammanfattar enkelt och iskallt hur det politiska läget, oavsett vinnare, inte betyder något för redan utsatta blottade och bortglömda områden.

// Özgür Kurtoglu

65ba07add7a32f7b0a037f23