Läs även intervju med Norges producentlegendar från Kingsize Magazine #6 2021.

Den legendariska producenten Tommy Tee, från grannlandet Norge, är åter aktuell med nytt albumprojekt. På den nya skivan gästar flera svenskar på micken; Abidaz, Ken Ring och Timbuktu. I december fyllde Tommy Tee även 50 år och kan blicka bakåt på en imponerande karriär med otaliga albumprojekt och samarbeten.

När Kingsize intervjuade Tommy Tee i höstas om nya albumet “Overskudd” var releasedatumet oklart, något som producentlegendaren nu spikat till 11 februari 2022. Det ska även hållas en releasefest med vänner i Oslo 25 februari. Redan i december avslöjade Tommy Tee att tre svenska bekanta namn gästar på skivan:

– Skivan är ett producentalbum med många gäster – de flesta från Norge men också med bidrag från tre legendariska (!) svenska artister; Abidaz, Timbuktu och Ken Ring.

Tommy Tee berättade även att han sitter på mer inspelat material med ett par av dessa herrar.

– Abidaz har varit mycket i Oslo och jag sitter på ett helt sjukt (!) album med Abi. Han är en av Europas allra bästa och jag ser verkligen fram emot att lite av vår musik kommer ut. Vi har något väldigt speciellt på gång. Ken är i färd med att runda av sin karriär som rappare, men det finns en bra hög med låtar där som borde kulminera i ett projekt, typ “2 legender utan pengar IGEN”.

Du fyllde 50 år i december. Vilka är dina bästa minnen från alla år inom musiken?

– Det är omöjligt att svara på när jag haft så otroligt tur att uppleva så många fantastiska stunder. Tror jag kommer att minnas en period i livet speciellt mycket; 1995-2002 i New York på legendariska D&D Studios. Här lärde jag mig otroligt mycket om både produktion och mix – och livet. S/o Kieran Walsh. Här jobbade jag parallellt med artister som Gang Starr, Boot Camp Click, M.O.P., Nas, DITC, KRS ONE och många fler. Det här var en dröm som gick i uppfyllelse för ett hiphop-kid från Oslo, och gav mig ett nytt perspektiv och inspiration samtidigt som jag fick jag lov att “steppa upp mitt game”.

Läs hela intervjun här!

Releasefesten för nya albumet “Overskudd” hålls 25 februari 2022 på Rockefeller i Oslo. Mer info här!

Foto: Tarjei Krogh

65ba07add7a32f7b0a037f23