Konsertrecensioner: Åre Sessions, Åre


Loxell, Fricky, Imenella, Little Simz, Timbuktu & DAMN, Jireel och Seinabo Sey uppträdde.

 

 

Under helgen gick den årliga festivalen Åre Sessions av stapeln och Kingsize var såklart på plats för att följa de hiphop/r&b-relaterade spelningarna. Under fredagen stod Loxell, Fricky, Imenella, Little Simz och Timbuktu & DAMN på schemat följt av Jireel och Seinabo Sey under lördagen. Läs en kort recap av helgens livespelningar nedan.

 

 

LOXELL
När Loxell som första hiphopakt under årets festival kliver upp på scen är det fortfarande ett tag kvar innan Fricky ska uppträda lite senare. Publiken är något gles och ofokuserad, men Loxell gör ett bra jobb. Med sin autotunedränka trap skapar han en bra energi tillsammans med dj Yung Elias och låtar som ”Kid Forever” och ”Anyway” blir minnesvärda segment.

 

FRICKY
En av helgens stora dragplåster och det är förstås en rejäl boost när Fricky i täckbyxor och mössa bjuder på låtar som ”Man”, ”Hon få mig” och ”Aqua Aura”. Med sig på scen har han Academics, Erk och Gonza-Ra som alla bidrar då man framför ”UÅ”, Gonza-Ras “¿HEM?” och glädjande nog ”Brev från kolonien” för första gången live. UÅ-klicken gör en aldrig besviken.

 

IMENELLA
Det är med pondus och styrka som Imenella lyser upp Grow, den mindre scenen inne på hotellområdet. Uppbackad av två dansare framför hon inte bara favoriter som ”Chagga” och ”Moves” utan även två osläppta låtar som bådar gott. Känslan är dock att Imenella gör sig bättre på en större scen där hon får mer utrymme.

 

LITTLE SIMZ
Att Simz kan rappa är ingen överraskning, men när hon upplevs live är det ändå något som slår en med häpnad. Allt är välartikulerat, timingen är perfekt och UK-drottningens karisma är överraskande bra. Jag hade nog inte väntat mig att hon skulle mottas så pass bra av publiken, men kontakten hon lyckas skapa på kort tid gör att stämningen blir fantastiskt fin.

 

TIMBUKTU & DAMN
Veteranrapparen och bandet börjar numera bli en liveinstitution och det ska nog mycket till för dessa herrar att misslyckas. Med sina genreöverskridande versioner av Timbuks drös av klassiska låtar som ”The botten is nådd” och ”Det luktar rök” får man ett fullproppat golv på hotellet största scen att gunga i takt.

 

JIREEL
Den nu 19-åriga Jireel får sätta igång lördagen på Timmerstugan vid primetime och det är nog ingen som tvivlar på att han ska lyckas med den uppgiften. Vid det här laget har han lärt sig exakt hur han ska hantera publiken och har även hunnit bygga upp en arsenal med bangers. Utöver dess får vi även höra osläppt material som förhoppningsvis inte är långt borta.

 

SEINABO SEY
Även Seinabo får förtroendet på Åres största scen och det är såklart inte mer än rätt. Tillsammans med sitt nya band flexar hon sitt röstregister och avväpnar publiken med sin utstrålning. Det känns som att varje gång man ser Seinabo får man en ny favoritlåt och denna gång tar ”Never Get Used To”, tillägnad hennes bortgångna pappa, priset.

 

/Malkolm Landréus

 

 

 

 

Foto: Adrian Pehrson

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL