Till vårkanten är det återigen dags att fira av skidsäsongen i Åre med den kombinerade musik- och skidfestivalen Åre Sessions. Nu står det klart att P3 Guld-nominerade rapparen och artisten Cleo kommer till festivalen.

“Trots att Cleo sedan länge hört till den svenska hiphopscenens viktigaste och mest mångfacetterade röster är faktiskt nya skivan ”Missaoui” hennes första svenska fullängdsalbum. Men ”Missaoui” är inte en debutskiva förutom på papperet. Fylld till brädden med erfarenhet, vishet, smärta och ja, livet, har Cleo skapat ett kraftfullt vibrerande magnum opus. På albumet har vännen, producenten och Random Bastards-kollegan Academics bidragit med de atmosfäriska, mångbottnade beatsen, på vilka Cleo briljerar som vokalist och textförfattare. Resultatet är ett av årets absolut starkaste album, där Cleo både nominerats för Årets Album och Guldmicken på P3 Guld.”

Samtidigt adderas även Johnossi, Sløtface [NO], Prof. Stranger och Bibi Seck till liveprogrammet.

– Vi är så glada över att få erbjuda våra besökare möjligheten till en riktig långhelg med massa skidåkning och grymma konserter, säger Liza Nilsson från festivalledningen i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är även följande artister klara för uppträdanden; Daniela Rathana, Sarah Klang, Sara Parkman, Gidge och BELL.

Åre Sessions går av stapeln 28 april-1 maj 2023. Mer info här!

Foto: Erika Udvardi