62429f791c0bfc1aba6ef852
Kreditkort med rabatt på elektronikprylar


 

 

Kreditkort ger ofta en mängd fördelar, exempelvis belöningsprogram och räntefri finansiering. Många kreditkort erbjuder dessutom rabatter på olika saker, exempelvis elektronik. Så vilka svenska kreditkort detta gäller, samt hur du kan maximera dina rabatter genom dina kreditkort är viktigt att veta. Det ska vi bena ut i denna artikel om kreditkort med rabatt på elektronikprylar. Läs vidare för att få veta hur du kan få de bästa rabatterna och vilka aktörer som erbjuder det.

 

 

Olika kreditkort med rabatter på elektronik

Vi svenskar älskar att köpa elektronik som hushållsmaskiner, mobiltelefoner, vitvaror, datorer och liknande. Men ibland behöver du byta ut denna elektronik, eller helt enkelt köpa ny. Det lönar sig ju ofta att investera lite extra i sådana produkter, men det skadar ju inte att då kunna spara lite pengar med hjälp av kreditkort med förmånliga rabatter. Nedan följer några populära kreditkort som har attraktiva rabatter på just elektronik. Vi ger dig även lite mer information om banken som utfärdar kreditkortet.

 

 

Re:Member Flex:

Med kreditkortet Re:member Flex får du fördelaktiga rabatter när du handlar på mer än 300 nätbutiker. Kortet är enligt många ett bra kreditkort för nätshopping och några anser att det är det bästa kortet idag. Här följer några exempel på de rabatter du får när du köper elektronik på nätet med Re:member Flex:

  • 8 procent rabatt på Cdon.com, där du hittar ett stort utbud av hemelektronik till låga priser.
  • 2,5 procent rabatt på Dustin Home, en av landets främsta leverantörer av datorer och tillbehör, foto och video, spel, mobiltelefoner, programvaror samt ljud och bild.
  • 3 procent rabatt på HP Store, vilka erbjuder ett brett urval av produkter och tjänster, från datorer och skrivare, till digital underhållning med foto och bild.
  • 7 procent rabatt på Philips, ett välkänt teknikföretag som har fokus på att förbättra människors livskvalitet genom teknik och innovation.

 

Supreme Card Gold:

Det är Resurs Bank som ger ut kreditkortet Supreme Card Gold. Detta är ett kort som ger dig bonuspoäng på praktiskt taget allt du gör med det. Du kan använda kortet till all shopping och alla dina vardagsköp. På det sättet samlar du alltså så mycket poäng du kan. Dessa poäng kan du sedan använda i kreditkortets egna webshop. Här kan du bland annat köpa resor, upplevelser, gadgets och just elektronikprodukter:

 

Marginalen Gold:

Banken grundades 1979 och har idag ca 300 anställda i Sverige. Marginalen Gold är lämpligt för dig som gärna vill ha heltäckande reseförsäkringar och för dig som tycker om att handla det mesta online. Kortet erbjuder dessutom rabatter och bonusar hos över 250 nätbutiker med sitt attraktiva rabattsystem. De erbjuder även mycket flexibla betalningsplaner, där du väljer själv huruvida du önskar delbetala dina krediter eller om du vill betala allt på en gång.

Banken samarbetar med över 250 nätbutiker genom Handla Smart. Genom att du ansluter dig till detta, kan du utnyttja alla rabatter i alla butiker de samarbetar med. Många av dessa är inriktade på just elektronik, exempelvis Cdon.com, HP Store, Microsoft Store, Webbhallen och Dustin Home.

 

Komplett kreditkort:

År 2014 lades grunden till den norska bankaktören Komplett Bank. Deras kreditkort ger dig bonus på alla dina köp kombinerat med många andra fördelar. Komplett Bank Mastercard är ett väldigt smidigt och flexibelt kreditkort som lämpar sig väl för handel på nätet – se vidare på webbplatsen Kredittkort info.

Du samlar bonuspoäng på allt du handlar på nätet, exempelvis elektronik. De samarbetar dessutom med några av nordens största e-handlare för elektronik.

 

 

Kreditkort: fördelar och nackdelar

Kreditkort är mycket praktiska att använda. De flesta företag accepterar dem, vilket innebär att du inte behöver stanna till vid bankomaten för att ta ut kontanter innan du går ut. Du har även fler köpalternativ när du handlar via mobilen, på nätet än i fysiska butiker. Du kan köpa all elektronik du vill och få varorna levererade hem till din dörr.

Om du enbart betalar med kontanter är du begränsad till att handla i butiker, så du har inte friheten av att handla på nätet. Men det betyder också att du med ett kreditkort också snabbt kan betala med ditt kort i en butik, eftersom du behöver inte köa vid en kassa som hanterar kontanter.

 

 

Sammanfattning

Även om alla kort ovan erbjuder riktigt bra rabatter på just elektronik, är det ändå värt att göra en jämförelse mellan de olika korten även i andra aspekter, exempelvis gällande årsavgift, räntefria dagar eller effektiv ränta. Det är även en god idé att överlag vara försiktig när du handlar på kredit.

Men med alla fördelar som finns med kreditkort, finns det även en del nackdelar. Kreditkort utökar din köpkraft genom en satt kreditgräns. Den här gränsen ger dig en illusion om att du har tillgång till mer pengar än vad du verkligen har, eftersom du kan spendera pengar som egentligen inte är dina. Denna illusion gör att många tyvärr fastnar i skuldfällan med oöverkomliga kreditkortsskulder.

Även om det kan vara en bra idé att ibland handla på kredit, bör du alltid göra ditt bästa för att undvika förseningsavgifter, dyra räntor eller i förlängningen, till och med betalningsanmärkningar. Det kan också leda till att du hamnar hos Kronofogden. Alla attraktiva erbjudanden kan också locka dig till att spendera mer pengar än du har råd med, så du bör använda alla kreditkort med stor försiktighet.

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL