Det smattrande ljudet av travhästar som rusar fram på banorna runt om i landet är något som får pulsen att stiga hos många. Travsporten är en stor folksport i vårt avlånga land, och den är omåttligt populär bland såväl äldre som yngre. Sporten är inte bara populär av spänningen den ger, utan även genom sin stora roll på bettingscenen.

Travsporten är ett väldigt populärt koncept i Sverige och det är inte svårt att förstå varför. Sporten bidrar med hög spänning där man aldrig kan vara säker på utgången av ett lopp.

Alla hästar och kuskar har samma förutsättningar när loppet tar vid, och allt kan hända från start till mål. Bara genom att kolla på ett travlopp så kan man känna pulsen sakta men säkert stiga. Vill man öka spänningen ännu något så går det även att spela på trav. Det finns mängder av odds att välja mellan hos spelbolagen, och det finns sannolikt något som passar dig.

Innan du börjar spela på trav så finns det dock ett par saker du bör tänka på, och känna till. Några av dessa har vi samlat här nedan!

Hur fungerar trav?

När du ska börja spela på en sport, så är det vitalt att du lär dig hur den fungerar. Visst handlar det om att ta sig från punkt a till punkt b snabbast, men det finns viktiga saker att veta däremellan.

Vid ett travlopp så startar bland annat hästarna från olika positioner, där vissa är mer fördelaktiga än andra. En annan faktor är att en del av loppen startar genom en “autostart”, medan andra startar med en “voltstart”. Här trivs olika hästar olika bra med dom varierande startmetoderna.

För att komma igång med att spela på trav så är det klokt att du får en övergriplig koll på olika termer och regler för sporten. Detta kan du göra genom att söka runt på internet bland de otaliga hemsidor som finns. Du kan även fråga någon travintresserad i din närhet, eller varför inte hitta en bok som förklarar.

Hitta rätt typ av spel

Vid spel på trav så finns det väldigt många olika typer av odds man kan spela på. Travlopp körs så gott som varje dag runt om i landet, och det finns möjlighet att spela på så gott som alla. Till dessa lopp kommer du kunna spela på vinnare, position i loppet, och head to head mellan olika hästar, för att bara nämna några.

Inom travsporten finns även något som kallas poolspel, och där är V75 flaggbäraren. Inom denna spelform så samlas alla spelares insatser i en stor pott, och vinsterna delas därefter ut till de vinnande spelarna.

Det finns många som även gillar att köpa färdiga system och andelar. Genom att göra detta så överlämnar man sitt förtroende till en expert som får bygga ihop ett system. Fördelen med detta är att du alltid får ett genomtänkt system av någon som analyserat kupongen ordentligt.

Ta del av gratistips

Att hänga med i svängarna och vara uppdaterad dygnet runt på all information, är så gott som omöjligt. Det springs alltför många lopp, med allt för många hästar, för att man ska kunna ha stenkoll jämt. Därför är det väldigt klokt att ta del av de gratistips som erbjuds på olika hemsidor.

Oavsett om du vill ha hjälp med lunchtravet en måndag eller vill ha gratis V75-tips en lördag, så kommer det finnas på internet. Dessa analyser och tips skrivs alltid av personer med ett stort travintresse som har full koll på sporten, och är dagligen uppdaterad med information.

Genom att ta hjälp av andras tankar och analyser så kommer man kunna utvecklas själv inom spel på trav. Allt detta är dessutom gratis, och en klok väg att gå såväl som nybörjare som mer erfarna.

Spela för att ha kul

Att travsporten är underhållande och ger spänning i mängder är det inget snack om. Just så ska det vara även när man spelar på trav. När du slår på TV4 för att kolla på V75 en lördag med din kupong i handen, ska det vara med en glädje i kroppen. 

Om du känner att det inte längre är kul med att spela på trav så är det klokt att ta en paus från ditt spelande. Annars finns det alltid en risk att ditt spelande kommer påverka din livssituation. Så kom ihåg att spela ansvarsfullt, och att du måste vara minst 18 år för att få spela överhuvudtaget!