61efdb68afd9906be20eda42
EM 2021 – Det här vill du veta


 

 

Det är nu mindre än en månad kvar till fotbolls-EM, som mycket väl kan vara det mest efterlängtade i mästerskapets historia. Har du ännu inte börjat ladda upp inför denna sportsliga höjdpunkt som träder i kraft i sommar? Vi hjälper dig att komma i fas med det väsentliga.

 

 

Sveriges grupp

Janne Anderssons manskap gjorde ett imponerande EM-kval där man utan större svårigheter slutade tvåa bakom Spanien. När det är dags för gruppspelet möter man spanjorerna igen – direkt i premiärmatchen som spelas på anrika Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i Spanien den 14:e juni.

 

Planerar du att spela på matchen kan du kolla upp Sverige Spanien odds redan idag och se hur du vill gå till väga. Favoritskapet ligger inte särskilt förvånande på Spaniens sida, men vi vet mycket väl att Sverige på sin dag kan slå vilket motstånd som helst.

 

Skulle Sverige åka på en förlust mot Spanien blir det svettigt snabbt. Då krävs det att Blågult plockar bra resultat mot de andra gruppmotståndarna Slovakien den 18:e juni och slutligen jämnstarka Polen den 23:e juni. Det kan bli en spännande duell mellan de två superanfallarna Zlatan Ibrahimović och Robert Lewandowski.

 

 

Värdnationer & nyckeldatum

Speciellt med EM 2021 är att mästerskapet för första gången någonsin kommer att äga rum i fler än två länder. Det rör sig den här gången om så många som 12 värdnationer: Spanien, Irland, Danmark, England, Azerbajdzjan, Italien, Ryssland, Skottland, Tyskland, Nederländerna, Rumänien och Ungern. För Sveriges del spelar man gruppmatcherna i spanska staden Sevilla samt St. Petersburg i Ryssland.

 

EM 2021 har sin avspark den 11:e juni klockan 21:00 med en premiärmatch mellan Italien och Turkiet. Detta blir startskottet för mästerskapets gruppspel som pågår fram till och med den 23:e juni. Den 26:e juni inleds åttondelsfinalerna. En vecka senare, den 3:e juli, är det dags för kvartsfinalerna att rulla igång. Semifinalerna spelas den 6:e och 7:e juni och finalen hålls slutligen den 11:e juli.

 

 

Favoriterna att vinna EM 2021

Det finns flera tänkbara kandidater att vinna EM 2021 och i diskussionen dyker bland annat de regerande VM-mästarna Frankrike upp och Belgien som fortfarande har en oerhört talangfull trupp. Men allra störst favoritskap är det England som har, trots att de inte vunnit EM förut. Att oddssättare håller dem som tyngsta favoriter beror mycket på att både semifinalerna och den stora finalen spelas på Wembley Stadium i London.

 

 

Här ser du matcherna

Den som ser fram emot långa sittningar framför TV:n i sommar kommer inte att bli besviken. Samtliga EM-matcher kommer att sändas i Sverige, på SVT1, SVT2, TV4 och C More.

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL