Att betta på sport innebär olika saker beroende på vem du frågar. För vissa är det ett sett att addera lite extra spänning till en match, medan andra ser det som någonting som kan angripas på ett sätt som maximerar ens egen chans för vinst. 

Att bli bra och framför allt lönsam inom betting på sport är en dröm för många. Att kunna livnära sig på betting är inte omöjligt, utan bara oerhört svårt. Här nedanför kommer vi lista några av sakerna som är viktiga att hålla i åtanke för den som är intresserad av att bli riktigt framgångsrik inom sportbetting.

Vad vill du ha ut av din betting?

Bettingvärlden välkomnar alla spelare, oavsett syfte. På internet finns i dag mängder av sajter som riktar speltips till såväl storspelarna som nybörjarna. Gamblingcabin.se, till exempel, erbjuder speltips och andelar till en bred målgrupp inom en lång rad sporter.

Man behöver inte ta sin betting på blodigt allvar för att få ut väldigt mycket glädje ur sitt spelande. Men om man vill börja ta steg mot lönsamhet inom betting så är det första steget att ta sig ur tankesättet att lägga ett spel enbart för att addera lite extra spänning, och i stället börja göra djupgående analyser.

Börja långsamt

Det absolut bästa sättet att börja betta på ett mer seriöst sätt är att börja riktigt långsamt för att hitta en strategi som man är bekväm med. Även om man självklart kan följa andra spelares tips så behöver det som funkar för en person inte funka för en annan. Genom att börja med att lägga mindre spel för att bygga upp erfarenhet kan man sedan utveckla sin egen strategi.

Att föra statistik är jätteviktigt

Att föra statistik kring ens bettande är jätteviktigt. Genom att göra ett Excel-ark eller använda sig av Google Sheets så kan man bygga upp ett lager av information kring hur man bettar och vilka typer av spel som man tenderar att vinna på. Över tid så kommer man bygga upp ett ovärderligt bibliotek över sin egen bettingstil och kan sedan använda den informationen för att ta mer välgrundade beslut kring sitt spelande.

Riskhantering

Riskhantering är det absolut viktigaste som man kan lära sig. Att riskhantera innebär helt enkelt att man klarar av att bedöma när det är värt att lägga ett spel eller inte. Ett exempel kan vara om Manchester City skulle möta Nottingham Forest. Med största sannolikhet kommer City att vinna matchen stort, någonting som också kommer att reflekteras på oddsen. Att lägga stora summor på City är kanske då inte värt det eftersom den potentiella utbetalningen kan vara låg.

Räkna inte med att bli lönsam från första början

Detta är någonting som kan vara tufft att svälja, men som man måste lära sig att leva med. Du kommer med allra största sannolikhet inte vara lönsam från en början och det tar tid att bli en duktig spelare. Just därför är det så viktigt att börja långsamt och sedan sakta men säkert bygga upp sin egen strategi.

Foto:Wesley Tingey on Unsplash