62b170dadc4101037e075fe2
3 Kändisar som investerar i kryptovalutor


 

 

Kryptovalutor är ett hett omdebatterat ämne. Marknaden är känd för att vara extremt volatil, där priserna kan fluktuera kraftigt. Med vissa personer spekulerar ständigt om kryptovalutorna är en luftbubbla.

 

Men marknaden har blivit så mainstream att fler och fler människor attraheras av den. Några av dem som har investerat miljontals kronor i kryptovalutor är kändisar. I den här artikeln ger vi dig en unik inblick i tre olika kändisar som investerar stort i kryptovalutor.

 

 

Vad är kryptovaluta?

Kryptovalutor är ett peer-to-peer digitalt betalningssystem. Till skillnad från ett vanligt betalningssystem ligger kryptovalutor utanför det traditionella bank- och statliga systemet. Av denna anledning finns det ingen centralbank som kontrollerar valutans värde utan priset varierar beroende på efterfrågan.

 

Kryptovalutor fungerar autonomt och är baserade på en blockchain-teknik som innehåller ett register över alla transaktioner och kan nås av alla ägare av kryptovalutor.

 

Den första kryptovalutan, Bitcoin, uppstod i kölvattnet av den tidigare finanskrisen runt 2008/2009. Men de senaste åren har marknaden nästan exploderat med nya valutor. De mest kända av dessa är Ethereum, Litecoin och DogeCoin.

 

 

Viktigt: Kryptovalutor kan vara en lönsam investering. Men det är viktigt att du väl införstådd i riskerna och har baskunskaper om kryptovaluta innan du börjar handla med dem.

 

 

 

Vilka kändisar investerar i kryptovaluta?

Det är många kändisar, både svenska och internationella, som har valt att lägga till kryptovaluta i sin portfölj. Men några av dem går ett steg längre och har officiellt uttalat sitt stöd för valutorna. Nedan är tre utav de största förespråkarna.

 

 

 

  1. Elon Musk

Teslas grundare, Elon Musk, är en stor förespråkare för kryptovalutor och en av de mest inflytelserika personerna i branschen. Hans företag, Tesla, har köpt en stor mängd Bitcoin och Elon själv har offentligt uttalat sitt stöd för den digitala valutan. Elon Musk har tidigare släppt flera tweet där han har haussat kryptovalutan DogeCoin.

 

 

  1. Snoop Dogg

En annan kändis som älskar kryptovalutor är den amerikanske rapparen Snoop Dog. Han har tidigare avslöjat att han är en ivrig samlare av NFT. Många personer spekulerar att han går under pseudonymen Twitterkonto som kallas “Cozomo de’ Medici” och har miljontals amerikanska dollar i NFT:er.

 

 

  1. Mike Tyson

En utav de största tungviktsboxare genom tiderna, Mike Tyson, är känd för att vara extremt aktiv inom krypto- världen. Han har tidigare meddelat att han gått “all in” nykomlingen solana (SOL) och har haussat den en hel del. Precis som Snoop Dogg, så investerar Mike Tyson även stort i NFT.

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL