Videopremiär – Jeepstarr “Ett Under”


Nya singeln med produktion från KAP 10 Productions.

 

 

Jeepstarrs resa i reggea-världen började redan 1999 i Värmland i form av bandet Ei Saa Peittää. Efter att ha spelat sig fram till en välförtjänt plats i Värmlands hjärta flyttade dom år 2004 till Göteborg. I Göteborg föddes ett nytt projekt som kallades Snakkas Kapell. Samtidigt som det nya projektet startades träffade Jeepstarr legenden Kapten Röd och även dom började göra musik tillsammans. Ett samarbete som håller i sig än idag. Jeepstarr stod vid kaptenens sida när han skrev hittar som “Stjärnorna Finns Här”.

 

 

Efter en resa igenom många olika projekt står äntligen Jeepstarr på egna ben. Singlarna “Life” ft. Seydi Mandoza och kritiker-hyllade och publik-rosade singlen “Jag Minns” följdes av plattan “Rotlösa Singlar”. Trots att det är en debutplatta, är det en samling av låtar Jesper Engström knåpat på under åren. Det kanske var just därför han inte kunde hålla sig från studion trots att plattan bara varit ute några månader. Med lite mindre reggae och lite mer dancehall och ännu mer sommar kommer den helt nya singeln “Ett Under”.

 

– Jag kom på hooken för kanske ett år sedan när jag hörde hur jag kunde ta grandmaster flash “the message” och göra kanske en ännu bättre krok på svenska just för att man kan leka med dubbelmeningen i ordet “under”. Skivan har tagit all min tid, så jag har ganska många låtar som väntar på att spelas in, och när jag väl fick 3 dagar över i min vardag så gick det undan, berättar Jesper om den nya singeln.

 

 

En förmiddag ute i Högdalen hemma hos Frej Larsson resulterade i en video till singeln. När Jeepstarr med gäng krokade upp med Discoteka Yugostyles trummis Jakob Möller för att filma en teaser till den nya singeln, råkade det bli så bra att det fanns material till en hel musikvideo.

 

– Vi satte på oss roliga kläder, drog ut i vår gamla WV Jetta och filmade i de 2h timmar vi hade på oss innan alla var tvugna att återgå till sin vardag. Vi hade ingen annan plan än att ha kul. Jag tycker resultatet är en av de vibbigaste videos jag sett, förklarar Jesper.

 

 

När Thomas Gylling fick singeln i torsdags resulterade det i att han bjöd in Jeepstarr till hans fest på Södra Teatern för att spela singeln live. Mer info om festen finns här.

 

 

Se videon, Jeepstarr “Ett Under”:

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL