Under 90-talet var Chepe och Salla Salazar aktuella i Sveriges mest inflytelserika hiphop-grupp, The Latin Kings. Nästan tjugo år senare driver de tillsammans med Masse Salazar eget skivbolag och producerar musik åt några av Sveriges största hiphop-talanger. Se SVT:s dokumentär i regi av Tobias L Nordqvist som sändes under lördagskvällen.

Se dokumentären genom att klicka här: http://www.svtplay.se/video/1639929/broderna-salazar

1994 gjorde The Latin Kings ett av sina allra första tv-framträdanden. I samma program presenterades en annan ny grupp; Ultima Thule. Det var en tid som präglades av Lasermannens terror, brända flyktingförläggningar och Ny Demokratis framgångar.

Tillsammans med Dogge Doggelito blev bröderna Chepe och Salla Salazar starka symboler. De fick representera inte bara sin musik utan även Botkyrka, förorten som fenomen och ibland alla invandrare. The Latin Kings fick bära micken för många som sällan syntes eller hördes i media.

Nästan två decennier senare har bröderna Salazar en ny generation artister under sina vingar och Redline-studion är ett nav för dagens unga som vill satsa på hiphop. Hur ser Salla, Chepe och Masse på deras arbete och sitt inflytande på dagens musikaliska och politiska klimat? Vad har egentligen hänt med musiksverige sedan den första spelningen?

Producerad av Tre Vänner för SVT.

I regi av: Tobias L. Nordquist
Producent: Mikael Cross
Exekutiv producent SVT: Henrik Burman
Exekutiv producent Tre Vänner: Johan Hedman
Redaktör: Jesper Ljunggren
Fotograf: Bratislav Stankovic
Kameraoperatörer: David Wester, Sidney Tre, Tomas Schubert, Joakim Hammond.
Ljudtekniker: Andreas Doyle, Sidney Tre
Postproduktion: Carnivale Pictures AB
Klipp: Tobias L. Nordquist, Johan Lindvall
Eftertexter: Andreas Doyle
Colorist/Motion Graphics: Emil Henningson
Ljudproduktion: Apear AB
Ljudläggning/Ljudmix: Anders Brandén, Erik Johansson
Kamerautrustning: Carnivale Pictures AB, Ljud & Bildmedia AB
Helikopterfoto: Upstream Event AB