I mars 2023 åkte producenterna Masse och Salla Salazar till Santiago, Chile för att genomföra ett projekt som gick under namnet ”Återvandringen”. Bröderna, som har sina rötter från just Chile, döpte senare om projektet till ”Origen” (spanska för “ursprung”). Nu får vi det första smakprovet.

Idén till projektet föddes redan 2014 när de var i Chile för att nätverka, föreläsa och hålla i workshops. På den resan insåg de hur mycket talang det fanns i Chile och bestämde sig för att återvända för att samarbeta och spela in musik med chilenska artister.

– Efter första resan 2014 började vi undra hur våra liv hade sett ut om våra föräldrar stannat kvar i Chile. Hade vi jobbat med musik, vilka hade vi jobbat med och hur hade det låtit? Vi bestämde oss för att ta reda på det, säger Salla i ett pressutskick.

Under två hektiska veckor i mars spelades 23 låtar in med:

Marcianeke, Maiky, Forest, ITSDEE!, Flaites Magicos, Fandqui, Tommy Boysen, Gabo el Chamaquito, Cestar, Chuky Indica, Zaturno, Cassiel, El Palabreo, Dixson Was (Dominikanska Republiken), Endo (Puerto Rico), Ben Bulgari, Josy, El Menor, Calle Latina, Keishon Trigga, Nickla12, Punto40 och Sanco (Spanien). Samtliga låtar är producerade av The Salazar Brothers.

Igår kväll släpptes musikvideon till första singeln “Yo me la Buscaba” som nu går att lyssna på via Spotify. Hela projektet släpps i höst, tillsammans med kortfilmen “Origen” i början av september.

Foto: Pressbild