Jolies andra film som regissör - skriven av Cohen-bröderna.

Universal Pictures kom idag ut med att filmen “Unbroken” regisserad av Angelina Jolie, kommer att ha världspremiär i Sydney, Australien den 17:e november. Filmen är en biografi av den före detta OS-atleten Louis Zamperini som under andra världskriget togs tillfånga av japansk militär efter att hans plan havererat i Stilla havet.

Hela filmen spelades in i Sydney och i delar av Queensland, därmed kommer Maleficent-stjärnan att vara på plats när filmen har premiär. Jolie kommer dock inte ingå i rollistan utan den utgörs i stället av Jack O’Connell som spelar Louis Zamperini, Domhnall Gleeson och Jai Courtney.

Den sistnämnde uttryckte sin lycka över att jobba med Angelina Jolie under inspelningen när han i torsdags i en intervju med Huffington Post, fick frågan om hur det var att jobba med henne och svarade:

– Fantastiskt. Hon har en sådan underbar kreativ röst. Det var ett av de fallen där jag tänkte ‘det spelar ingen roll vad jag spelar, så länge jag får vara en del av projektet’.

Zamperini dog den 2:a juli i år, vid 97 års ålder, endast en vecka innan den första trailern släpptes. Jolie var snabb med att visa sin respekt då hon genom ett uttalande förklarade bortgången som “omöjlig att beskriva”.

Filmen är färdiginspelad och kommer att ha Sverigepremiär den 9:e januari 2015. Cohen-bröderna (No Country for Old Men, Fargo) har tillsammans med Richard LaGravenese och William Nicholson skrivit manuset. Filmen är baserad på boken med samma namn, skriven och utgiven av författaren Laura Hillenbrand, år 2010.

Se trailern till “Unbroken” nedan:

// Blerim Mehmeti