5f2d30fa05d9010e180815f2
Uppgifter: Trump fick råd om att låta A$AP Rocky dömas i Sverige


“Let him get sentenced, play the racism card, give him a ticker-tape when he comes home.”

 

 

A$AP Rockys månadslånga vistelse i svenskt häkte i somras har nu blivit en del av den pågående internutredningen om att avsätta USA:s president Donald Trump. New York Times rapporterar att USA:s ambassadör i Kiev, David Holmes, vittnat om att han hört ett telefonsamtal mellan Trump och den amerikanska EU-ambassadören Gordon D. Sondland, som bland annat handlat om A$AP Rocky.

 

Utöver att de båda pratade om att få Ukrainas president Volodymyr Zelensky att starta en utredning om Joe Biden, bekräftar Holmes även att man diskuterade Rockys situation i Sverige. Trump var som bekant offentligt tydlig med att han ville hjälpa Rocky att gå fri och uttryckte även besvikelse gällande statsminister Stefan Löfvén ansträngningar att underlätta detta.

 

Holmes skrivna vittnesmål visar att Sondland sa till Trump att låta Rocky bli dömd för att sedan spela rasistkortet.

 

“…let him [Rocky] get sentenced, play the racism card, give him a ticker-tape when he comes home”, ska han bland annat ha sagt. Han ska också ha sagt till Trump att även om han inte kunde hjälpa rapparen så kunde han åtminstone säga till Kardashian-familjen att han försökt.

 

Trots Harlem-rapparens tråkiga sommarbesök i Sverige stod det nyligen klart att han återvänder för en exklusiv spelning i Stockholm i december.

 

 

Foto: AWGE

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL