62b170dadc4101037e075fe2
Ukrainska Kalush Orchestra segrade i Eurovision – första raplåten någonsin att vinna tävlingen


Säljer sin statyett till förmån för ukrainska armén.

 

 

I lördags utsågs den ukrainska gruppen Kalush Orchestra till vinnare av Eurovision Song Contest med raplåten “Stefania”, som blivit något av kampsång för kriget i Ukraina. Kingsize har tidigare skrivit om gruppens ambitioner att samla ihop pengar till att bygga upp landet efter Rysslands invasion som lämnat miljontals människor hemlösa och på flykt. Bandmedlemmen MC Killimen har blandat deltagit i landets försvar mot Ryssland och de andra i bandet har ställt upp som volontärer. Nu rapporteras att man säljer sin vinnarstatyett till förmån för den ukrainska armén. Var eller när auktionen ska äga rum har ännu inte förmedlats.

 

“Det finns så många som redan skänker massa pengar från utlandet, och nu kanske ännu fler vill donera. Vi tror att det här kan motivera folk att donera ännu mer pengar, och det kommer att vara bra för Ukraina”, säger bandets frontman Oleh Psiuk i ett uttalande som citeras av Dagens Nyheter.

 

I samband med segern meddelade även den ukrainska gruppen, samt president Zelenskkij, attt målet är att Eurovision Song Conest 2023 ska kunna hållas i Ukraina trots att krig pågår just nu. Se bidraget nedan!

 

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Eurovision Song Contest (@eurovision)

 

 

Foto: Corinne Cumming/EBU

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL