I fredags gick Manifestgalan 2016 av stapeln på Nalen i Stockholm. Manifestgalan är Sveriges enda oberoende musikgala där pris delat ut för fristående verk från det senaste året och det är SOM (Sveriges Oberoende Musikproducenter) som är huvudarrangör sedan starten 2003.

I år var första gången som en samlad produktion vann kategorin hiphop, istället för ett enskilt album, nämligen Mwuana med sina tre EPs från det gångna året. Dessutom kammade Cleo hem priset kategorin årets live.

Årets hiphop:
“Efter att ha arbetat med sin musik och sökt igenom sound i det tysta under många år lossnade det ordentligt för årets artist under 2015. I en perfekt symbios mellan rap och sång har han skapat en svensk identitet av ett modernt sound med amerikanska förebilder tillsammans med några av Sveriges hetaste producenter. 2016 års vinnare i hiphopkategorin är ingen annan än Mwuana.”
 

Årets live:
“Årets live är en explosion av energi, närvaro och ett äkta fullblodsproffs till liveartist. När hon kliver på scenen vibrerar luften, och hon har publiken med sig hela vägen oavsett om hon vill skapa dans, lägga schyssta rimes eller knyta näven i luften. Denna hjärtliga, kompromisslösa och fantastiska artist har under många år harvat land och rike runt för att berika oss med högkvalitativ hiphop. Och det senaste året har verkligen varit hennes år. Vi har sett henne på scener runt om i landet, om inte själv på scenen så har det varit i föreläsningar med Femtastic eller tillsammans med andra storheter. Hon är en hiphop-matriark, peppens mamma, drottningen av Mästerbotten. Hon är Cleo.”
 

Mer info om Manifestgalan hittar du här: manifestgalan.se

 
Se galan via Youtube: