Med låtar av bland andra A36 och Newkid.

Idag presenterar Spotify höstens podd- och musiknyheter med både välkända och nya namn i fokus. Sju nya poddar adderas till katalogen och på musikfronten hör vi nya, exklusiva studioinspelningar av bland andra Newkid och A36.

– Vårt arbete i Sverige handlar om att utveckla den lokala kulturen och hjälpa kreatörer att nå sin publik, oavsett vilka ambitioner de har eller hur de definierar framgång. Därför känns det fantastiskt att se alla de svenska artister och poddmakare som både slår igenom och tar sina karriärer till nya nivåer. Hösten på Spotify ser otrolig ut, med spännande släpp från såväl nya som etablerade artister, säger Johan Seidefors, nordisk innehållschef på Spotify.

På poddfronten återvänder sociala medier-stjärnan Filip Dikmen med vodcasten “Bete dig”, där Filip och hans vänner med stor dos humor kommenterar vår samtid. Olivia Halle, Samuel Lejon och Vendela Saajakari skapar tillsammans podden “OSV” som ofiltrerat delar anekdoter från livet med vänner, fester och relationer i Stockholm och LA. Samtidigt fortsätter lyssnarfavoriten “Spotify Dok” sina journalistiska gräv.

På musiksidan fortsätter Spotifys musikstudio bjuda på nya samarbeten, versioner och originallåtar tillsammans med bland andra Newkid och A36. Den förstnämnda kommer i september släppa låten “Stå med mig i regnet” – en uppdaterad version av den tio år gamla genombrottslåten “Jag gråter bara i regnet”. Den 30 september släpper även Årets Nykomling på Grammisgalan, A36. sin egen version av Victor Leksells “Tappat”.

Musiknyheter på Spotify hösten 2022:

2 september: Olivia Lobato & Björn Holmgren – “Haglar”

16 september: Newkid – “Stå med mig i regnet”

30 september: A36 – “Tappat”

14 oktober: Tove Lo – ”Dirt Femme” Enhanced Album

Hösten 2022: RADAR uppmärksammar nya stjärnskott

Poddnyheter på Spotify hösten 2022:

Premiär 1 september: OSV – saftigt skvaller och sjuka historier från ny podd-trio

Premiär 1 september: Spotify Dok: Simma med delfiner – den mörka sanningen om djurens mående

Premiär 2 september: Bete dig – Dikmen med vänner kommenterar samtiden i ny vodcast

Premiär 19 september: Seriemördare – en svensk adaption av en av världens största poddar

Premiär 26 september: Tänk om med Carl Tuleus – utmanande podd från årets Sound Up-vinnare

Hade premiär i juni: Skitsamma Walla! med MFB – högt och lågt med YouTube-känd trio

Foto: Spotify/Annika Berglund