62b170dadc4101037e075fe2
Martin Mutumba färdigställer bok med Erik Niva


Även aktuell med nya singeln “R-by Skolan”.

 

 

Rapparen M9, även känd som fotbollsspelaren Martin Mutumba, har det senaste året återigen börjat fokusera på sin musikkarriär. I ungdomen var han en del av Byn Click tillsammans med bland andra MXHXN, men etablerade senare en karriär som framstående spelare i AIK som även ledde till spel i Ungern, Turkiet och Iran.

 

Nu dokumenteras hans liv och resa i en bok skriven tillsammans med den omtyckta och prisade sportjournalisten Erik Niva. Nyheten kom redan i januari, men nu går signerade exemplar av boken “Äkta hela vägen” att förhandsboka via bl.a Bokus. I ett utdrag av boken går att läsa:

 

“Att lyssna och läsa brukar sägas vara som att resa – och reste gjorde jag. Jag formades på gårdarna i Rinkeby. Jag övervann den råa rasismen och dribblade mig in i elifotbollen. Jag gick vilse bland gängen och kriminaliteten, men hittade tillbaka via Finland, Skottland och Upplands-Väsby. Jag var i gathörnen och i mittcirklarna. Jag vann SM-guld med AIK. Jag var i Uganda och Iran, och jag drog korsbandet i Örebro. Och jag återvände till det Rinkeby jag aldrig riktigt lämnat ungefär samtidigt som drogerna och vapnen verkligen tog över.”

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

#jagärmartinmutumba En kall januarimåndag i Rinkeby tryckte jag på Rec-knappen på telefonen. Sedan var det som att jag egentligen inte stängde av inspelningen under flera månaders tid. Jag flyttade in i Martin Mutumbas liv, i Martin Mutumbas värld. Att lyssna och läsa brukar sägas vara som att resa – och reste gjorde jag. Jag formades på gårdarna i Rinkeby. Jag övervann den råa rasismen och dribblade mig in i elifotbollen. Jag gick vilse bland gängen och kriminaliteten, men hittade tillbaka via Finland, Skottland och Upplands-Väsby. Jag var i gathörnen och i mittcirklarna. Jag vann SM-guld med AIK. Jag var i Uganda och Iran, och jag drog korsbandet i Örebro. Och jag återvände till det Rinkeby jag aldrig riktigt lämnat ungefär samtidigt som drogerna och vapnen verkligen tog över. Det var som en 40-dagars freestyle, en spoken word-festival som aldrig tog slut. När jag väl stängde av inspelningenoch skulle samla ihop ljudfilerna hade jag dygn efter dygn efter dygn av material – och att strukturera, skala ner och summera blev en av de mer utmanande uppgifterna i mitt yrkesliv. Men klart blev det. En bok blev det. Och nu är den så gott som här. ”Äkta hela vägen” släpps den 27 augusti – men eftersom vi är såna offensiva jävla krämarhustlers har ni möjligheten att boka upp er på signerade ex redan idag (länk i bio). Flyg iväg med Martin Mutumba – och ni är inte riktigt desamma när ni väl landar. Jag vet, för jag har provat.

Ett inlägg delat av Erik Niva (@erik.niva)

 

 

Idag är Martin Mutumba, under artistnamnet M9, även aktuell med nya singeln “R-by Skolan” där han gästas av Dïmme Kanin. Lyssna nedan!

 

 

 

 

Foto: Press

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL