6284dbc5b422e7360a0da4a2
Martin Mutumba tar hjälp av Erik Niva för kommande bok


 

 

Den forne AIK-profilen och fotbollsproffset Martin Mutumba ger i höst ut en bok om sitt liv. Nu står det klart att det blir den flerfaldigt prisbelönta sportjournalisten Erik Niva som tar tjänstledigt från sin tjänst på Sportbladet för att skriva boken tillsammans med Mutumba, som även gör musik under namnet M9 och bland annat släppt “Det enda hon sa” tillsammans med MXHXN och senast egna singeln “Balansijaga”.

 

“Martin Mutumba är fortfarande bara 34 år, men hans personlighet är så stor och hans upplevelser så många att de inte får plats i tre vanliga liv. Ta den svenska idrottsrörelsens och det svenska samhällets alla möjligheter och utmaningar och förpacka dem i en enda person – och där någonstans har du Martin Mutumba. Och så är han rolig som själva satan”, säger Erik Niva till Sportbladet.

 

AIK:s guldhjälte har sedan han lämnade laget 2014 gjort få intervjuer och framförallt ingen längre, men nu kommer hela hans liv skildras. Alltifrån SM-guldet 2009 och den uppmärksammade tatueringen 2lax9, livet i Rinkeby och hans kriminella förflutna.

 

“Jag har velat vänta, göra det på mitt eget sätt, göra det på riktigt. Och nu ska allt fram. Det blir äkta hela vägen”, säger Mutumba till tidningen.

 

 

 

 

Foto: @programledaren

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL