Med nya albumet "Mr. Morale & The Big Steppers".

I fredags gjort Kendrick Lamar bejublad comeback med uppföljaren till 2017 års “DAMN”. Det 18-spåriga dubbelalbumet “Mr. Morale & The Big Steppers” är knappast en lättsam lyssning, men har redan tagits emot väl av de flesta. Däribland Eminem som hyllat skivan under helgen, men också av en överväldigande majoritet av hans fans. Enligt Apple Music har albumet också slagit nytt streamingrekord för flest lyssningar på releasedagen.

I en tweet förkunnat man att Kendrick “had the most first-day streams for an album released so far in 2022”, men presenterar dock inga siffror som understryker faktumet.

Det är förstås inte första gången Kendrick slår ett rekord. 2017 debuterade “DAMN” på förstaplatsen av Billboard med över 600 000 sålda albumenheter under den första veckan och blev det sjunde mest sålda albumet det året. Det Grammy-belönade projektet certifierades också platina tre gånger om, mindre än en månad efter släppet. 2020 blev “good kid, m.A.A.d City” det albumet som spenderat längst tid på listorna någonsin, med över 400 veckor (motsvarande åtta år) på Billboard 200.

Geniet som är Kendrick Lamar får vi dessutom chansen att återigen avnjuta live i Sverige inom kort. I fredags kväll kom nyheten att rapparen åker ut på världsturnén “The Big Steppers Tour”, som gör stopp i bland annat Danmark, Norge och Sverige till hösten.

Foto: Renell Medrano