62b170dadc4101037e075fe2
Eminem hyllar Kendrick Lamars nya album: “I’m speechless”


 

 

Både kollegor och fans har föga förvånande (mestadels) hyllat och analyserat Kendrick Lamars nya album “Mr. Morale & The Big Steppers”. Dubbelalbumet, bestående av 9 + 9 spår, erbjuder en tung och krävande lyssning med många känsliga ämnen. Som Kingsize tidigare skrivit om erkänner rapparen både sexmissbruk och otrohet på två av albumspåren, medan låtar som “We Cry Together” är en nästan sex minuter lång filmscen, mer än något annat.

 

En som uppskattat tiden och känslorna som Kendrick lagt ner på att skapa albumet är Eminem, som sedan tidigare gjort känt att han är ett stort fan av Mr. Lamar på grund av hans tekniska begåvning. Igår söndag twittrade han ut en hyllning sin sin kollega, där han också pingade in Dr. Dre.

 

“Yo @DrDre this Kendrick album is f****** ridiculous. I’m speechless”, går att läsa i tweeten.

 

 

Även om Dr. Dre som bekant inte har producerat några låtar på skivan är han grundaren av Aftermath Entertainment och sedan länge associerad med Interscope Records. Två av bolagen som tillsammans med Kendricks egna plattform står som utgivare av “Mr. Morale & The Big Steppers. Så det är ingen reach att anta att Dre haft en del fingrar med i spelet trots allt.

 

Det nya albumet gästas av bland andra Ghostface Killah, Kodak Black, Blxst, Summer Walker och Sampha – och sannolikt får vi höra flera av dessa när Kendrick kommer till Sverige i höst. Nyheten om en stor världsturné breakade under fredagskvällen, där det stod klart att K.Dot kommer till Sverige, Norge och Danmark på “The Big Steppers Tour”. Läs mer här och se den nysläppta musikvideon till “N95” som kom under helgen.

 

 

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL