Enligt fanssidan Donda Times ska Kanye West ha bytt plats för Yeezys huvudkontor i Los Angeles. Det nya kontoret påstås ligga på Melrose Avenue mellan gatorna Laurel och N. Edinburgh och det här är inte vilken plats som helst. Han har nämligen placerat det nya kontoret i princip vägg i vägg med en adidasbutik – med endast en frisörsalong som skiljer dem åt.

Nyheten kommer bara några månader efter en rapport om att Kanye riskerade att bli vräkt från sitt förra Yeezy-kontor, som han haft sedan 2015, då han inte hade betalat hyran för varken november eller december förra året. Det är en summa på 63 254 dollar vilket motsvarar cirka 6 500 000 kronor. Det är dock  inte bekräftat om det är anledningen till varför han har bytt kontor.

Ta en titt på det påstådda nya kontorets placeringen på kartan i tweeten nedan.

Det var i höstas som adidas avslutade sitt samarbete med Kanye på grund av hans kontroversiella och antisemitiska uttalanden. Och i början av året upprättades ett nytt kontrakt mellan rapparen och företaget, enligt flera källor. 

I den nya överenskommelsen tillåts nu adidas sälja de produkter i Yeezy-kollektionen som finns kvar sedan det första avtalet skrevs 2016. Det finns dock inga planer på att någon ny kollektion kommer att släppas.

Sedan det avslutade samarbetet med rapparen har adidas rapporterat en förlust på 1,3 miljarder dollar, vilket de beskyller Kanye för. Enligt en rapport ska värdet av de kvarvarande Yeezy x adidas-produkterna ligga på runt 500 miljoner dollar och kommer att hjälpa företaget att komma på fötterna igen.

Utöver att byta kontor har Kanye även varit upptagen med annat. Medan Met-galan pågick i måndags så höll Kanye en egen tillställning. Nämligen en hemlig modeshow med namnet ”YZY FREE” där han visade upp “Yeezy Season 10”-kollektionen. Det är en uppföljare till hans kontroversiella modeshow för “Yeezy Season 9” i höstas då hans modeller bar t-shirts med trycket ”White Lives Matter”. 

Under måndagens modeshow syntes ett flertal modeller med rakade huvuden stå tillsammans i grupp och hålla ett ljus i handen. På kroppen bar de tighta vita t-shirts och svarta byxor. Och i lagerlokalen där modeshowen ägde rum spelades Frank Oceans ”Self Control” högt. Frank Oceans musik ska även ha spelats i alla bilar som modellerna anlände med till platsen. Kanye var inte närvarande under modeshowen men han var dock på plats under dagen tillsammans med hans nya fru Bianca Censori. Ta en titt på bilderna i tweetsen nedan. 

Foto: Lee Sanchez/Drink Champs