62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
John Legend om R. Kelly: “…don’t give a fuck about protecting a serial child rapist”


Dokumentärserien “Surviving R. Kelly” väcker starka känslor.

 

 

Efter att de första två avsnitten av dokumentärserien “Surviving R. Kelly” sändes under torsdagskvällen i USA, har många tittare reagerat starkt. Under den återupplivade hashtagen #MuteRKelly samlades upprörda åsikter om R&B-stjärnan och hans många anklagelser om sexuella övergrepp. Dokumentärserien, som ska sändas i sex delar, tar itu med anklagelserna med hjälp av hans påstådda offer och erbjuder inblick från vittnen och artistkollegor.

 

En av dom är John Legend, som med all önskvärd tydlighet försäkrade att han stod bakom sitt beslut att vara med i filmen. På Twitter skrev han:

 

“To everyone telling me how courageous I am for appearing in the doc, it didn’t feel risky at all. I believe these women and don’t give a fuck about protecting a serial child rapist. Easy decision.”

 

 

 

Ett annat uppmärksammat ämne har berört sångerskan Aaliyah, vars framgång R. Kelly länge har fått äran för. Men det har också ryktats att de hade en intim relation, trots hennes unga ålder. I dokumentären berättar en kvinna vid namn Jovante Cunningham att hon sett R. Kelly ha sex med Aaliyah när hon bara var 15 år. Sångerskan mamma var dock snabb med ett uttalande där hon bestämt hävdade att det var lögn.

 

 

 

Det senaste året har R. Kelly anklagats för att ha bedrivit en sexkult, något han dock nekar till. Under gårdagen ska sångarens advokat Brian Nix ha hotat med en stämma kanalen Lifetime om programmet sändes.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL