R. Kelly har blivit dömd för sexbrott både en och två gånger den senaste tiden. Nu beordras han att betala drygt tre miljoner kronor till ett av hans påstådda brottsoffer för att täcka kostnaden för herpessmitta och psykologibehandlingar.

TMZ rapporterar att det är offret som identifieras som “Jane” som kommer att få drygt 300 000 dollar för att täcka behandlingen av herpes och terapitimmar. Klubban ska inte ha slagits i bordet än, men en åklagare har bekräftat till Complex att Jane och en annan kvinna vid namn Stephanie kommer att få ersättning av R. Kelly. Ett tredje offer ska ha nekats ersättning.

Kraven på utbetalningar kommer i samband med sångarens rättegång i New York, där han alltså redan dömts skyldig på nio åtalspunkter. Däribland utpressning, människosexhandel, tvång och lockelse. Han dömdes till 30 års fängelse för brotten.

Utöver detta dömdes han även skyldig på tre av tretton åtalspunkter i hemstaden Chicago. Han har ännu inte fått något straff, men han tros få ungefär samma tid i fängelse. Det kan också bli aktuellt med flera utbetalningar till offer i den rättegången, även om han rapporterats vara pank.

Foto: Cook County