Inför Grammis: Jireel, Mwuana och Kaliffa bland de mest populära artisterna på Spotify


 

 

Ikväll är det dags för Grammisgalan 2018. Spotify presenterar idag de svenska fansens favoriter bland de nominerade artisterna och låtarna, samt vilka artister som har spelats mest inom kategorierna pop, rock och hiphop. Att notera är:

 

– Bland nomineringarna för “Årets hiphop” är Jireel, som firar sin 18-årsdag i mars, överlägsen sett till lyssnande. Sett till albumlyssningar i samma kategori är Muwanas album “Triller” det mest lyssnade albumet.

 

– Sommarhiten “Helt seriöst” med Hoffmaestro-medlemmen Kaliffa är den låt i kategorin “Årets låt” som har spelats mest under 2017 på Spotify i Sverige. Sett till lyssningar globalt har dock Aviciis låt “Without You” feat. Sandro Cavazza flest lyssningar.

 

 

Nominerade: Årets hiphop
Jireel
Lorentz
Mwuana
Stor
Yung Lean

 

 

Nominerade: Årets Nykomling
Sarah Klang
Jireel
Janice
Mabel
Hov1

 

 

Grammis och Spotify inleder i år ett samarbete vad gäller kategorin “Årets Nykomling”. Vinnaren i kategorin får unik studioinspelning. Världsstjärnor som Ed Sheeran, Demi Lovato och Sia har alla spelat in så kallade Spotify Singles – unika inspelningar av egna hits och covers från Spotifys studios i New York och London. För att hylla årets nykomling bjuds vinnaren på att spela in en Spotify Singles-session i den nya studion i Stockholm.

 

 

Mer info om nominerade via Grammis.se

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL