62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Greekazo gör skådespelardebut i succépodden “Svenska Folkets Historia”


 

 

Efter att ha släppt sitt senaste album “6TON5” i våras, står det nu klart att Greekazo gör skådespelardebut i den populära podcasten “Svenska Folkets Historia” med Anders Lundin. Den 17 juni släpps en tredje säsong där programledaren under tio veckor fortsätter guidea lyssnare på en tidsresa genom landet.

 

Till sin hjälp denna gång har han kända skådespelare som som Happy Jankell och Charlie Gustafsson, och alltså ingen mindre än rapparen Greekazo som gör sin skådespelardebut i premiäravsnittet om arbetskraftsinvandringen från Grekland på 60-talet. Första avsnittet i den tio avsnitt långa säsongen släpps torsdag den 17 juni och nya avsnitt släpps varje torsdag under hela sommaren.

 

Med start vecka 26 är Greekazo också ett av flera kända namn som tar över Spotifys uppskattade poddspellistor och delar med sig av sina favoritavsnitt. Rapparen kommer att ta över spellistan “Music is podd”.

 

 

Under våren har Greekazo haft stora framgångar med låten ”Försent”, som han släppte tillsammans med 1.Cuz för drygt två år sedan. Efter att den spelades i introt till Netflix-serien ”Snabba cash” klättrade låten snabbt på topplistorna och ökade bland annat med 893% i streaming på Spotify. De båda uppträdde även på Grammisgalan 2021, där Greekazo dessutom stod nominerad i kategorin Årets låt för “ICE CREAM” med Dree Low.

 

 

I samband med den annalkande sommaren presenterar också Spotify de låtar och poddar man tror kommer spelas mest under de varmare månaderna. Man har bland annat tittat på hur låtarna och poddarna har presterat på Spotifys topplistor de senaste veckorna. På listan över musiken som spås spelas flitigast i Sverige i sommar hittar vi bland annat “SE MIG” av Veronica Maggio, “Samma gamla vanliga” av hiphopstjärnskottet A36, “Blå” med Hov1 och “Smile” av Benjamin Ingrosso.

 

– Den kalla våren har gjort att svenskarna inte lyssnat lika mycket på sommarhits som vid samma tid tidigare år, men vi ser att de senaste veckornas värme gjort att lyssnarna törstar efter somriga hits. Pop och hiphop på svenska fortsätter att vara de starkaste trenderna i musiksverige, och det kommer sannolikt vara de låtarna som spelas varmast ute i landet i sommar, säger Iman Hazheer, musikredaktör på Spotify.

 

Se hela listan nedan!

 

Dessa låtar spås bli 2021 års sommarhits i Sverige enligt Spotifys musikredaktion:

 

● Veronica Maggio – SE MIG
● A36 – Samma Gamla Vanliga
● Myra Granberg – Lose My Mind
● Hov1 – Blå
● Norlie & KKV – Ensam
● Benjamin Ingrosso – Smile
● Galantis, David Guetta, Little Mix – Heartbreak Anthem
● Hanna Ferm – För Evigt
● Alan Walker, Imanbek – Sweet Dreams
● Evert Mob – Cissi (Cecilia Lind)
● Måneskin -I WANNA BE YOUR SLAVE
● Cover Me In Sunshine – P!nk, Willow Sage Hart
● Majestic, Boney M. – Rasputin
● Justin Wellington, Small Jam – Iko Iko (My Bestie)
● Olivia Rodrigo – good 4 u

 

 

 

 

Foto: Pressbild/Spotify

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL