62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Musiken från “Snabba Cash” gör succé på Spotify


Med låtar av Greekazo & 1.Cuz, Grillat & Grändy och Abidaz.

 

 

Få har nog missat “Snabba Cash” på Netflix den senaste månaden och musiken i serien har uppenbarligen gjort avtryck hos svenska folket. Ny statistik från Spotify visar nämligen att antalet lyssningar på låtarna från serien har ökat lavinartat sedan premiären den 7 april.

 

När Spotify jämför dagliga lyssningar på utvalda låtar på seriens premiärdag den 7 april med dagliga lyssningar en månad senare den 7 maj går följande procentuella lyssningsökningar att utläsa:

 

– “FÖRSENT” av 1.Cuz och Greekazo har ökat med otroliga 893%, vilket är anmärkningsvärt då både 1.Cuz och Greekazo är några av landets mest populära artister. Låten släpptes redan hösten 2019 men har de senaste veckorna seglat upp på Spotifys topplista, där den som högst under månaden varit den tredje mest spelade låten i Sverige och nu innehar #8 på topplistan.
– “Driftig” av Grillat & Grändy med gästande huvudrollsinnehavaren Evin Ahmad har ökat med 2170%, låten släpptes 2015.
– “Gangster” av Abidaz har ökat med 6251%, låten släpptes 2016.
– “Rom & Kush” av Stor har ökat med 230%, låten släpptes 2012.

 

Under maj månad tar just Evin Ahmad och författaren Jens Lapidus över varsin poddspellista på Spotify och delar med sig av sina favoritavsnitt.

 

Jens Lapidus tar över “Brott som berör” och delar historier om brott som berör på djupet. I spellistan med avsnitt från de mest spännande True Crime-poddarna delar Jens Lapidus historier som han själv fascineras och berörs av, bland annat Rättegångspoddens avsnitt om den livstidsdömde mördaren Johanna Möller.

 

Evin Ahmad tar i sin tur över “Starka berättelser” och delar gripande historier och livsöden. I spellistan får vi ta del av Evin Ahmads personliga favoriter – bland andra P1 Dokumentärs avsnitt om kvinnor i den undre världen.

 

 

 

 

Lyssna på musiken nedan!

 

 

 

 

Foto: Fredrik Gislander / Spotify

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL