Fricky har sedan sitt stora genombrott med “Hon få mig” och efterföljande EP:n “Aqua Aura” främst agerat på egen hand musikmässigt. Men innan dess var han som bekant en del av duon Broder John & Friman, tillsammans med just Broder John. Och kanske var det så det var tänkt, för solokarriären verkar aldrig riktigt ha passat honom – trots all fantastisk musik vi fått genom åren.

I ett inlägg på Instagram igår delade Fricky med sig av sina känslor kring karriären och vad han har för planer framöver. Vilket pekar på att han åtminstone tar en paus från solomusiken och blir en del av bandet The Desktoppers, som han samarbetat med på sitt senaste album “Horizon Inn” och efterföljande spelningar.

“Artistkarriären känns för mig en aning ointressant just by. Ni som hängt med har också hört mig klaga genom åren på press och stress osv men just nu så handlar det framförallt om en nyfunnen kärlek till musiken och konsten. Har också en allmän känsla att konceptet av solo-artister och stora egon känns överspelat och tråkigt”, skriver han och fortsätter:

“Det här låter kanske oroväckande för somliga men ta det långsamt! Det här är kanske det bästa som hänt mitt brinnande intresse för musik. Jag har ingen plan på att sluta. Men jag har en oklar plan på att på något sätt lämna solo-karriären för köra vidare med bandet ( @desktoppers.zip ) – Min roll kommer fortfarande vara sångare och säkert i någon mån frontfigur men det är mest för att ingen annan i bandet vill ta den haha.”

Han berättar vidare att han fått tillfälle att utforska sin kärlek för freestyles och drum’n’bass tillsammans med P3-profilen Samir Yosufi i form av klubbar under namnet Mörkrets fasor övervunna. I sommar kommer han också jobba med nya konst- och musikscenen Hillout på Rosenhill ute på Ekerö.

Han avslutar inlägget med att reflektera kring förändring som något gott:

“Förändring kan vara läskig och jobbig men jag har lärt mig att det inte finns något annat sätt om man vill röra sig framåt. Its a wild ride och en stor värld där ute, för dom som vill ha den så finns den där helt ledig.”

Se hela inlägget nedan.

Foto: Tibias Sedlacheck