Det börjar närma sig en hektisk festivalsommar på flera platser runt om i Sverige. Nu presenteras även festivalen Woodland – på en ny plats och i ett nytt, större format än tidigare. Festivalen är belägen på Torön utanför Järvsö och drivs på batterier från batterifabriken Northvolt. Bland de klara artisterna återfinns bland annat Fricky, Ozz6y, Maxida Märak, Mapei, Dina Ögon, Marcus Price och många fler. Bakom festivalen står Jubel samt Alexander Salzberger och Frieda Wentworth som konstnärliga ledare, båda deltidsboende i Järvsö. Den förstnämnde berättar om festivalen i ett pressmeddelande:

“Vi har velat göra en festival som börjar med tydlig anknytning till det lokala, både vad gäller det traditionella och folkmusiken sammanstråla med kultur från urbana storstäder i Europa, som till exempel Berlin och Istanbul. Just den kombinationen är väldigt rolig, intressant och full av potential.”

Festivalen Woodland kommer ha tre scener och äger rum på Torön, mitt i Ljusnan strax utanför Järvsö mellan den 1–2 september 2023. Biljetter släpps tisdagen den 30 maj 2023 klockan 10:00

Line-up WOODLAND 2023

Arc De Solei
Audiocopter
Dadadisco (Berlin)
Dina Ögon
De Galli 
Folk Music Liberation Front
Fricky
Funkyloffe & Olof Karlstrand
Islandman (Istanbul)
Kornel Kovacs
Lune
Luci Lux
Mapei
Marcus Price
Maxida Märak
NASIRI (Iran)
Natten
Ozz6y
Patrik Arve
Ragnarök
Rebecca & Fiona
Sara Parkman
Storken & Frangie
Tomas Andersson Wij
Tannaz Bassier
 
Mat
Anders-Pers Fikabod
Creperiet
Dreijer Streetfood
Falafelbaren
Järvsöklämman
Järvsö Lanthandel
Matateljén med Ateljéns Pizza
Papa Churros
Snickar Eriks Jägarbar

Alexander Salzberger, Frieda Wentworth (konstnärliga ledare) & Erik Ohlsson (Jubel)

Foto: Martin Axell / Pontus Hammarström / Woodland