62429f791c0bfc1aba6ef852
Erik Lundin hyllar Timbuktu: “Landets vassaste penna”


 

 

De senaste åren har det, kanske visserligen främst i USA, blivit allt vanligare att uppmuntra både fans och artister att hylla verksamma musikskapare medan de lever. Just det har Erik Lundin tagit fasta på, då han i ett nytt inlägg hyllar kollegan Timbuktu. För även om den senare har lång tid kvar i både livet och branschen skadar det aldrig att visa sin uppskattning.

 

“Landets vassaste penna”, börjar Erik sin text som slår fast att just Jason Diakité var den som först fick honom att rappa på svenska. Något han tidigare nämnt i sitt sommarprat 2019.

 

“Den här shunon var den som fick mig att skriva på svenska i smyg sen MVH. Den låten chockade mig för den lät som jag brukade prata men bara väldigt, väldigt mycket bättre. Såg honom på amfiteatern i Pildammsparken i lördags och insåg att det finns ingen annan som honom. Hans scenspråk är oslagbart. Alla ni som hyllat mig vill jag ska veta vem som kom före mig och som sådde fröet Erik Lundin”, går sedan att läsa i inlägget.

 

Förhoppningsvis kan berömmet återbetalas i ett kommande samarbete, då rapparna än så länge inte skapat någon musik tillsammans trots en uppenbart ömsesidig respekt (se tweet nedan). Timbuk däremot avslutade i helgen sin sommarturné på just Pildammsparken i Malmö efter att ha släppt sitt första album på sju år i fredags, då “Du gamla du nya” fick se dagens ljus. Se inlägget och lyssna på albumet nedan!

 

 

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Erik Lundin (@erik_lundin_swe)

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Jason Diakité (@jasontmbk)

 

 

 

 

Foto: @erik_lundin_swe

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL