Timbuktu är tillbaka med “Du gamla du nya” – första albumet på sju år


“Det är hiphopmusik på svenska om vårt Sverige.”

 

 

Timbuktu, även känd som Jason Diakité, behöver ingen närmare presentation. Som en av Sveriges största rappare och mest folkkära artister, har han sedan sitt första studioalbum 2000 hunnit med ytterligare åtta samt ett par liveplattor med funkbandet Damn! som han även turnerat med i över 15 år. Under åren har han belönats med åtta Grammispriser och fyra P3 Guld-utmärkelser.

 

Utöver musiken har Timbuktu gjort stor succé med familjebiografin ”En Droppe Midnatt” som både blev en storsäljare och en hyllad liveföreställning med slutsålda arenor runt om i Norden.

 

Nu är det dock fullt fokus på musiken igen. Tidigare under våren släppte han singeln ”VIVA” tillsammans med Mapei. Singeln var det första smakprovet från albumet ”Du gamla du nya”, som blir Timbuktus tionde studioalbum i ordningen och släpps idag. Det blir också hans första album sedan 2014 års ”För livet till döden”.

 

– Här är då tillslut mitt tionde studio album “Du Gamla Du Nya”. Tolv låtar med flaskpost till framtiden, med trauman transformerad till glädje, ett afrosvenskt perspektiv på samtiden och framförallt ett firande. Det är hiphopmusik på svenska om vårt Sverige. Merparten är skrivet och inspelat under det omvälvande året 2020, säger Jason om albumet.

 

“Du gamla du nya” innehåller totalt 12 spår, inklusive singlarna “VIVA”, “Bars från ett B-barn” och “Comme Ci, Comme Ça” – som även premiärspelades på Nationaldagsfirandet och avslutade sedan Allsång på Skansen. Samtliga låtar är producerade av Chords & Collén och utöver det har Jason arbetat med Julimar Santos, Ketil Jansen (Lemaitre) och Minna Koivisto.

 

 

 

 

Foto: Senay Berhe

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL