Bekräftat att Gorillaz blir TV-serie på tio avsnitt


Damon Albarn avslöjar samtidigt hur valet av Trump inspirerade “Humanz.”

 

 

Den kommande releasen av Gorillaz femte studioalbum kan vara en av årets mest hypade musikhändelser, och allt eftersom att släppet närmar sig så avtäcks ny information, både gällande Gorillaz som duo och efterlängtade “Humanz.” I en ny intervju med Q Magazine bekräftade ena Gorillaz-halvan Jamie Hewlett att han tillsammans med Damon Albarn jobbar på att föra rörelsen vidare till TV och förklarar att tio avsnitt av en Gorillaz-serie är på gång i samband med att albumet lanseras. Några detaljer om hur serien kommer att läggas upp eller vad den specifikt kommer att handla om avslöjades dock inte än.

 

 

“Humanz” är nu lite drygt två veckor ifrån sin releasen den 28:e april, och likt Jamie Hewlett så har Damon Albarn varit flitig med sin medianärvaro under månaderna som har lett upp till projektet, och har nyligen avslöjat att albumet inspirerades av USA:s kontroversiella valkampanj och dess utkomst. Även Albarn ställde upp i en intervju med Q Magazine, och när albumets inspiration kom på tal så förklarade han att plattan består av tre huvudsakliga delar:

 

 

“The three tenets for this record were pain, joy, urgency, I told everyone to imagine you’re in America after the inauguration and it’s the worst-case scenario: how would you feel that night? Let’s make a party record about the world going fucking nuts.”

 

 

ALL THE #HUMANZ ✌️@electronicbeats

A post shared by Gorillaz (@gorillaz) on

 

 

 

//Ludvig LöfströmPublicerat:
RedaktionenNULL