Gorillaz klara för Sverige-spelning i sommar 

 

2017 ställde Gorillaz till med en ordentlig fest på Hovet, vilket också var deras första livespelning någonsin i Sverige. Nu är det dags igen. Den 4 augusti tar de virtuella antihjältarna och superstjärnorna över Skansen.

 

Gorillaz består som bekant av sångaren 2D, basisten Murdoc Niccals, gitarristen Noodle och trummisen Russel Hobbs. Sedan bandet skapades av Damon Albarn och Jamie Hewlett har de gästats av allt från undergroundrappare till några av världsmusikens största och legendarer som Robert Smith och Elton John.

 

Sen den självbetitlade debuten 2001 har Gorillaz kammat hem såväl en Grammy som några BRIT Awards, gjort utsålda världsturnéer och utsetts till planetens mest framgångsrika virtuella band av The Guinness Book Of World Records. Men framför allt har de ständigt flyttat fram populärmusikens gränser och gjort oväntade samarbeten.

 

Att man knappast har fått slut på idéer manifesterades på gruppens sjunde studioalbum ”Song Machine, Season One: Strange Timez” som kom i fjol. Lyssna även på sommarens släpp “Meanwhile EP” och se mer info om spelningen nedan!

 

 

Datum: 4 augusti
Plats: Skansen, Stockholm
Biljettsläpp: 29 oktober kl 10:00 via Eventim.se

 

 

 

 

 

 

Foto: Pressbild

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL